Suddenseger mot Djurgården
Publicerad: 2017-02-14
Målglad historia på Hovet när Brynäs tog extrapoängen och Jensenkedjan hade stor framgång när man låg bakom det mesta i anfallsväg.

Djurgårdens IF - Brynäs IF 5-6 sd. (2-1, 2-3, 1-1, 0-1)

Matchrapport
Det är svårt att sätta ord på de känslor man upplevde under kvällens match mot Djurgården borta på Hovet. Brynäs kom ut svagt och Djurgården kunde ta ett grepp om en ringrostig trupp som tycktes ha vilat något för mycket under uppehållet. Och trots att det gick fram och tillbaka stundvis under kvällen var det ett starkt hemmalag som kunde trycka tillbaka Brynäs till största del. Och Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund var inte nöjd med matchens första period.
”Vi börjar matchen riktigt dåligt. Av någon anledning var det riktigt mycket mañana där ute”

Det blev till att jaga kvitteringar när Djurgården gång på gång tog ledningen i matchen. Men bortalaget var aldrig för långt bakom för att komma ikapp. Med drygt tolv minuter kvar av matchen tog hemmalaget återigen ledningen och Hovet fullkomligt exploderade. Men Brynäs hade inte sett sig besegrade ännu.

Spänningen steg i kvällens riktigt underhållande match och till slut, med ca tre minuter kvar att spela, kom Brynäs återigen ikapp. Denna gång var det Lucas Carlsson som hittade luckan bakom Tellqvist när han passade sig själv via sargen för att sedan lägga in den från vänster.
”Det var väl inte det hårdaste skottet jag skjutit men det var skönt att få en kvittering och att få med sig två poäng”, säger Lucas Carlsson om 5-5 målet.

”Bulan” medger under kvällens presskonferens att laget inte riktigt spelade som man skulle men att han ändå tyckte att kvitteringen var förtjänt.
”Till slut efter många chanser fick vi in femman och jag tycker ändå att det var rättvist”.

När slutsignalen ljöd var ställningen fortfarande 5-5 och matchen gick till förlängning. Där tog det endast sex sekunder innan Jesper Jensen, som där och då gjorde sin femte (!) poäng denna kväll, kunde avgöra och Brynässupportrarna som var på plats på Hovet fick jubla med sitt lag ännu en gång.
”Den enheten (Jesper Jensens) har varit bra över hela säsongen och de gör oss inte besvikna ikväll heller,” säger ”Bulan” efter kvällens match.

Det blev alltså två poäng med hem i bussen denna kväll för Gävlelaget och redan på torsdag är det dags för ny match. Denna gång är det dags för derby när Leksand kommer till Gavlerinken Arena – en match ni inte vill missa!

Av: Linda Igglund