• Huvudsponsorer

Lördag Lör 13 Oktober Okt
Onsdag Ons 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Onsdag Ons 31 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Idag 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Onsdag Ons 5 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec

Mansson möter: Oskar Lindblom

27 maj 2017 17:45
Herr

"Nu gäller det bara att visa framfötterna"


-Jag tror att det enda jag minns från finalen var när Ryan sköt direktskott i det sista power playspelet vi hade. Jag var helt säker på att den skulle gå in men den gick en liten bit över ribban. Men annars minns jag ingenting, det är liksom svart. Jag gick väl ner under jorden ett tag när vi torskade. Det var ju bara ett mål. Närmare än så kommer man inte, säger Oskar Lindblom.

Det känns som den svidande finalförlusten i match sju mot HV71 är svår att gå runt i samtalet med Lindblom. Men med detta sagt och med Oskars kommentar så lämnar vi det ämnet. Det finns så mycket annat att ta upp med Brynäs sannolikt nästa NHL-spelare. Så mycket annat som är så mycket roligare att berätta.

Ja, detta med sannolikt nästa NHL-spelare. Så länge inga kontrakt är skrivna med lag från andra sidan Atlanten kan vi bara konstatera att Oskars kontrakt med Brynäs tog slut i och med denna säsong. ”Jag ersätter förstås helst Oskar Lindblom med Oskar Lindblom” sade sportchef Stefan Bengtzén för några dagar sedan. Men att det skulle falla ut så är nog ändå en högoddsare.

"Jag har växt som människa"

-Det här var den roligaste säsongen i min karriär. Självförtroendet är bra och jag känner mig trygg i mig själv och jag har växt som människa. Det gick väl lite bättre än förväntat kanske. Men jag hade bra hjälp av Jesper Jensen och Kevin Clark också. Jag hade inte så bra koll på dom innan säsongen men det var två jäkla bra tillskott. Mitt mål före säsongen var väl inte att göra så väldigt många poäng utan att bli en av de ledande spelarna i laget och få spela många minuter. Jag fick spela mycket i power play och Bulan gav mig stort förtroende. Det hjälpte mycket det också förstås. Jag hade hela tiden känslan av att vi hade ett jäkla bra lag även om vi inte låg i topp i serien. När vi väl spelade som vi skulle spela var vi bäst. Det var en skön känsla i laget och alla köpte sina roller rakt av.

-Året före spelade jag med Anton Rödin och Greg Scott och när de försvann så kände jag att det var dags att fortsätta att rida på den vågen. När man känner att man är stark i situationer kommer det självförtroende och det blir så mycket enklare att jobba därifrån. Samtidigt var det jäkligt viktigt för mig att jag var hemma den här säsongen och kunde utvecklas både mentalt och fysiskt och bli ett år äldre. Känns att det var rätt val. Hade jag åkt dit förra året hade jag varit lite mer osäker på mig själv.

” Man fick komma upp och se hur proffsiga alla var”

-När jag skrev mitt första kontrakt här med Brynäs, det var tre år sedan nu ganska exakt, hade jag spelat några få matcher i A-laget trodde inte jag skulle få skriva kontrakt. Men så blev det. Jag fick börja träna direkt med laget på sommaren och det var jäkligt viktigt för mig. Fystränare Magnus Ågren hade sin första säsong då också. Måste ge Mange cred. Det är många spelare som tagit steg framåt sedan han kom. Jag hade lite koll på kost och så men det blev markant bättre med allt. Det var viktigt att man fick komma upp och se hur proffsiga alla var. Det är en stor skillnad jämfört med J20.

-Efter säsongen 14/15 körde jag lite hårdare. Jag hade inte haft så jäkla bra tryck i benen tidigare men jag blev starkare och fick bättre balans. Sedan har landslagsuppdragen varit viktiga, särskilt debuten i Tre Kronor. Det var kul att spela i Tre Kronor i Ryssland och få möta deras bästa lag. Då fick man se hur bra alla är.

Nu är Oskar i Gävle och tränar med laget. Han och Felix Sandström, som också är draftad för Philadelphia Flyers, flyger över till Phillys camp på självaste nationaldagen den fjärde juli.

-Alla rookies är där då. Efter det reser jag hem och åker lite senare över igen för en ny camp. Det gäller att ta med självförtroendet dit och våga spela sitt spel när man kommer dit. Jag har varit där tidigare en månad och spelat åtta matcher i AHL. Jag lyckades göra elva poäng under den månaden. Det var de sista matcherna innan slutspelet och jag fick packa, åka hem och träna på. Det var väldigt annorlunda att vara där och riktigt kul. Alla vill ju upp i NHL så det blir ett jäkla driv. Innan jag reste hem så fick jag åka en vecka till Philadelphia och träna. Jag såg också Philadelphia spela mot Washington Capitals i slutspelet. Det var sjukt häftigt tryck på läktarna.

"Man måste vara vaken"

-Liten rink är ganska bra. Man behöver inte åka lika mycket skridskor och det är närmare till mål. Men när man inte är van så kan man plötsligt åka in i sargen när man ska göra en sväng. Det blir ett lite annorlunda spel. Det passar mig bra men man måste vara vaken. I en match fick jag fick pucken vid toppen av cirkeln ungefär och tänkte här kommer ingen back. Här är det jättelugnt. Men när jag kollar upp kommer det en rätt på. Flyger fram och det är bara att chippa iväg pucken.

-Med åtta matcher i ryggen så känns det bra att åka över. Man vet ändå lite vad som väntar. Nu gäller det bara att visa framfötterna.