Segerjubel efter 5-1 vinsten mot Modo
Publicerad: 2019-11-17
Brynäs vann borta mot Modo med 5-1.

I den första perioden var det ett böljande spel mellan Brynäs och Modo.

Det skulle dröja ända till 12.30 före matchens första mål kom - och det var via Maja Nylén-Persson som gav Brynäs ledningen med 1-0.

I slutminuterna av perioden så drabbades Modo av en utvisning - men något förändrat resultat blev det inte före periodslut.

Tre minuter in i den andra perioden så utökade Brynäs sin ledning till 2-0 via Katerina Mrazova.

Modo reducerade till 1-2 efter 6.58 spelat.

Men 28 sekunder senare svarade Mrazova med att dribbla sig fri i Modos försvar och sköt in 3-1 till Brynäs.

14.22 drabbades Modo av en utvisning och 15.06 fick de ännu en tvåa - och spel fem mot tre väntades för Brynäs.

Då utökade Lara Stalder gästernas ledning till 4-1.

I den tredje perioden höll Modo undan bättre.

Men 8.34 fick lagkapten Erika Grahm trots allt hål på försvaret och sköt in 5-1 till Brynäs - som även blev slutresultatet för matchen.

Modo-Brynäs 1-5 (0–1, 1-3, 0-1)

Första perioden: 0-1 (12.30) Maja Nylén-Persson (Emma Forsgren)

Andra perioden: 0-2 (2.59) Katerina Mrazova (Michela Cava, Lara Stalder), 1-2 (6.58) Erica Rieder, 1-3 (7.26) Katerina Mrazova (Johanna Olofsson, Sarah Forster), 1-4 (15.47) Lara Stalder (Johanna Olofsson) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 1-5 (8.34) Erika Grahm (Fanny Brolin)

Skott: 9–12 12–13, 9-10. Totalt: 30-35.