Brynäs sänkte Skellefteå inför hemmafansen i Gavlerinken
Publicerad: 2018-10-06
Herr
Stora förhoppningar från alla Brynäsare runtom i Sverige. Då sänkte laget Skellefteå med 3-1 - och levererade tre poäng.

Under lördagskvällen hyllades Angelica Östlund på isen innan matchstart för hennes 14 långa år i Brynäs. Stort tack Angelica för den här tiden och lycka till i framtiden!

Inför nedsläpp i Gavlerinken var det nervöst för många supportrar efter en rad tunga förluster för Brynäs.

Gävlelaget visade upp kämparglöd och ett snyggt anfallsspel direkt efter pucksläpp.

06.18 åkte Filip Berglund ut för en holding och Brynäs fick kvällens första powerplay, dock utan resultat.

Sen kom Emil Forslund nära inpå ett friläge, men hann dessvärre inte på pucken.

Med fem minuter kvar av första perioden fick Brynäs förstakedja med Nicklas Danielsson, Joel Kjellman och Jesper Boqvist till ett snyggt uppspel, men det vassa avslutet knep Skellefteåkeepern Gustaf Lindvall.

Med cirka 30 sekunder kvar av första perioden blev Skellefteå fulltaligt och var nära ett friläge. Men Ryan Gunderson hann backa tillbaka och Tomi Karhunen knep skottet utan större bekymmer.

Brynäs hade tydligt spelövertag dom första 20 minuterna, men det ville sig inte riktigt. Och lagen gick till periodvila med 0-0 på tavlan med en skottstatistik på 12-6 till hemmalaget.

I den andra perioden kom Brynäs ut med samma fart och fläkt och under första minuten la Boqvist en snygg pass som nådde Kristo för ett friläge, men forwarden missade.

En minut in i nästa PP fick Jesper Boqvist tag i pucken och gav Brynäs ledningen med 1-0 med ett handledsskott i krysset.

Brynäs fortsatte bibehålla bra tryck. Publiken hakade på och det blev bra med stämning på läktarplatserna när Brynäs fortsatte trycka på.

15.55 in i perioden gjorde Emil Forslund 2-0 till Brynäs och därmed sitt första mål i Brynäströjan och i SHL.

Med 45 sekunder kvar av andra kom Jesper Boqvist ren från båset och fick ett läge med chans på sitt andra mål för matchen men sköt utanför.

Tredje perioden var minst sagt lika intressant där Joachim Rohdin kom loss i ytterligare ett bra läge för Brynäs efter bara en och en halv minut.

02.17 åkte Marcus Ersson ut för slashing och Skellefteå fick sitt första powerplay för matchen. Men även där visade Brynäs var skåpet skulle stå och slog enkelt ur puckarna ur zoon. Och dom få avslut SAIK drog iväg knep Karhunen.

Tre minuter kvar av den tredje perioden begärde Skellefteå timeout och plockade målvakten och 14 sekunder senare spräckte Joakim Lindström Karhunens nolla och reducerade till 2-1.

Men deras jubel varade inte länge när Robert Kousal stänkte in 3-1 till Brynäs i öppen kasse och därmed säkrade ledningen.

Tack till alla som var på plats denna afton, vi ses igen!

MATCHFAKTA ##

Brynäs–Skellefteå AIK 3-1 (0–0, 2-0, 1-1)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (09.21) Jesper Boqvist (Ryan Gunderson, Nicklas Danielsson) spel fem mot fyra, 2-0 (15.55) Emil Forslund (Johan Alcén, Lukas Kilström)

Tredje perioden: 2-1 (17.26) Joakim Lindström (Emil Djuse, Mathis Olimb), 3-1 (18.15) Robert Kousal (Emil Forslund) mål i öppen kasse

Skott: 12–6, 16–5, 5-13. Totalt: 33-24

Publik: 4 566