Efterlängtad seger - 4-1 hemma mot Oskarshamn
Publicerad: 2019-10-17
Linus Ölund öppnade målkontot när Brynäs vann hemma mot Oskarshamn med 4-1.

Torsdagsmatchen hemma mot Oskarshamn blev kvällen där förlustsviten vände.

Den första perioden kändes hoppfull både för spelare och supportrarna på läktarplatserna.

Brynäs kom ut och spelade sin bästa hockey och 5.21 gjorde vi även matchen första mål när Jacob Blomqvist sköt in 1-0 till Brynäs.

Efter ledningsmålet började Brynäs skapa ännu fler målchanser och skottstatistiken slutade på hela 20-8 till hemmalaget - men trots det slutade perioden 1-0.

I den andra perioden utökade Brynäs till 2-0 efter bara 45 sekunder.

Det var via Linus Ölund - som därmed öppnade målkontot för säsongen. Han var assisterad av Victor Söderström och Nicklas Danielsson.

Oskarshamn reducerade till 1-2 efter 14.25 och det blev även resultatet efter den andra perioden.

5.41 spelat av den tredje perioden utökade Brynäs till 3-1 när Daniel Mannberg dribblade sig in i Oskarshamns försvar och sköt in pucken bakom Fredrik Pettersson-Wentzel.

14.23 utökade Greg Scott ytterligare när han efter en pass av Anton Rödin sköt in 4-1.

Oskarshamn kom inte närmare än så och Brynäs vände förlustsviten och vann.

Brynäs–Oskarshamn 4-1 (1–0, 1-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (5.21) Jacob Blomqvist (Adam Brodecki, Nicklas Danielsson)

Andra perioden: 2-0 (0.45) Linus Ölund (Victor Söderström, Nicklas Danielsson), 2-1 (14.25) Filiph Engsund (Filip Sveningsson)

Tredje perioden: 3-1 (5.41) Daniel Mannberg (Lukas Zetterberg, Jonathan Sigalet), 4-1 (14.23) Greg Scott (Anton Rödin, Eric Norin)

Skott: 20-8, 11–6, 9-2. Totalt: 40-16.

Publik: 5 110