• Huvudsponsorer

"Vi kan hota dem"

3 februari 2017 10:34
Dam

Coach Maddes tankar om damernas stundande norrlandsturné där man möter Luleå på lördag och Modo på söndag


Hallå Madde! Vilka är dina spontana tankar om helgens bortaturné?

-Tjena! Det kommer bli två tuffa matcher, båda lagen är riktigt duktiga. Det var skönt för oss och för självförtroendet att vi knep en viktig seger mot Sundsvall i fredags. Skönt att ha en seger i ryggen när vi åker norrut. Som det ser ut åker vi upp med hela laget förutom skadade Betty Jouanny och Emma Murèn, så vi är laddade.

Det blir väldigt många timmar i bussen, hur gör ni för att få tiden att gå?

-Det är lite slitet men på ett sätt gillar jag norrlandsresorna, jag ser fram emot det. Det är härliga människor i och kring laget. Vi får dels möjlighet att ha lite teori inför matcherna och även ha kul med varandra, spela lite kort etc. Vi försöker ta på vara tiden på bästa sätt.

Ni börjar borta mot Luleå, vad bli nycklarna i den matchen?

-De har individuellt duktiga och skickliga spelare så vi måste åka mycket skridskor, ligga tight på dem och skava hela tiden. Luleå vill kunna skapa utrymme och de gillar inte när man ligger nära dem. I SDHL är egentligen alla spelare skickliga om de får tid på sig så vi ska göra vad vi kan för att rubba dem. Sist gjorde vi en bra match mot dem och förlorade med 1-0 så vi kan hota dem.

På söndag avslutar ni med match mot Modo, det är två matcher på två dagar, blir det svårt att ladda om batterierna?

-Modo är också ett duktigt lag som har några riktigt skickliga spelare. Det har varit jämna matcher mellan oss tidigare under säsongen, vi har vunnit en varsin under ordinarie tid och sen vann de en efter förlängning. Det kommer bli en jämn och tät match där den som tar jobbet och åker mest skridskor vinner.

Tack så mycket Madde och lycka till!

-Tack själv!