Brynäs föll borta mot Linköping
Publicerad: 2018-10-14
Det var ett skadedrabbat Brynäs som fick slåss om tre poäng mot serietrean Linköping. Det blev förlust, 2-6, på bortais i Stångebro Ishall.

Den första perioden började jämnt där båda lagen skapade chanser, men halvvägs in tog Linköping ledningen med 1-0. Ett friläge och två powerplay för Brynäs men ingen utdelning. Sonja Van Der Bliek stod för ett antal fina räddningar och Gävlelaget gick till periodvila med ett 0-1-underläge.

Andra perioden var minst sagt händelserik. Fyra mål, och Brynäs stod för två av dom. Med 2.21 minuter in i andra perioden kunde Erika Grahm kvittera till 1-1 när det blev rörigt framför mål.

Brynäs drog dessvärre bara sekunder senare på sig en utvisning som kosta sig dyrt då Linköping tog ledningen med 2-1.

8.15 fick Brynäs powerplay och med sju sekunder kvar i det numerära överläget lossade Andrine Furulund iväg ett skott som styrde på Sarah Forster som kvitterade till 2-2.

Men med mindre än tre minuter kvar av den andra perioden kom Linköping med fart från egen zon i en spelvändning. Klapp-klapp-spel och Pernilla Winberg kunde ge Linköping en ledning till 3-2.

Den tredje perioden var Linköpings rakt igenom. Brynäs fick efter dryga minuten spela boxplay och LHC kunde utöka sin ledning till 4-2. Nio sekunder senare utökade LHC ledningen ytterligare till 5-2.

Brynäs hade det tungt rakt igenom hela perioden och med mindre än tre minuter speltid kvar på klockan gjorde Linköping 6-2.

Wilma Carlsson klev av i den första perioden och syntes inte till mer på isen under matchens gång. Ett problem som varit återkommande för laget där man redan har viktiga spelare på skadelistan.

Stora delar av matchen hade Linköping spelövertaget och Brynäs lyckades inte komma tillräckligt nära inpå.

Värt att lyfta fram är att Brynäsmålvakten Sonja Van Der Bliek vid matchslut hade räddat 50 av 56 skott på mål. Tyvärr räckte det inte hela vägen denna lördageftermiddag.

Matchen slutade 6-2 till Linköping.

Linköping HC – Brynäs IF 6-2 (1–0, 2-2, 3-0)

Första perioden: 1-0 (10.38) Kennedy Marchment (Lara Stalder, Pernilla Winberg).

Andra perioden: 1-1 (01.45) Erika Grahm. 2-1 (03.12) Lara Stalder. Spel fem mot fyra. 2-2 (10.08) Sarah Forster (Andrine Furulund) spel fem mot fyra. 3-2 (17.31) Pernilla Winberg (Kennedy Marchment, Lara Stalder).

Tredje perioden: 4-2 (02.33) Pernilla Winberg (Lara Stalder) spel fem mot fyra. 5-2 (02.42) Lara Stalder (Pernilla Winberg). 6-2 (17.22) Sidney Morin.

Skott: 13–7, 28–8, 15-6. Totalt: 56-21.

Utv: Linköping: 4x2 min. Brynäs: 3x2 min.