• Huvudsponsorer

"Jäkligt jobbiga för motståndarna att möta"

29 september 2017 16:39
Herr

Lagkapten #44 Jacob Blomqvist inför morgondagens bortamatch mot Örebro HK


Imorgon sätter sig Brynäs IF:s herrlag på den drygt tre timmar långa bussfärden västerut för bortamatch mot Örebro HK. Laget har fokuserar på att de behöver hitta en jämnhet i sitt spel och göra grovjobbet ute på isen i alla tre perioder.

-Försvarsspelet senast mot Djurgården visar att vi är på rätt väg och tycker jag det börjar se bättre och bättre ut försvarsmässigt. Än är vi inte nöjda och har mer att jobba på säger Brynäs IF:s lagkapten Jacob Blomqvist.

Under förra säsongens grundserie var Brynäs IF ett av seriens målfarligaste lag (bara Växjö Lakers gjorde fler mål). I inledningen av årets säsong har laget haft lite problem med målskyttet med sju gjorda mål på fyra spelade matcher.

-Vi behöver visa lite mer självförtroende i anfallsspelet och våga utmana motståndarna lite mer i deras zon. Det var ett steg framåt i försvarsspelet senast. Nu ska vi även ta ett par steg framåt i anfallsspelet och bli jäkligt jobbiga för motståndarna att möta i deras zon säger Blomqvist.

Morgondagens motståndare Örebro HK har inlett säsongen med en seger och totalt fyra poäng, de parkerar strax ovanför Brynäs IF i tabellen.

-Örebro är ett hårt jobbande lag, vi har slagit dem en gång under försäsongen och har bra koll på hur de spelar. Får vi en trygghet i noggrannheten och disciplinen i försvarsspelet kommer det öppna upp sig framåt. Är vi sedan kreativa och har fantasi i anfallsspelet kommer vi få bra lägen att göra mål. Tidigare har vi velat lite för mycket och blivit för lättlästa av motståndarna. Vi vill visa att vi kan bättre och bygga upp självförtroendet. Ishockey är som allra roligast när man vinner och det är dit vi vill tillbaka, inget snack om saken avslutar Jacob Blomqvist.

Biljetter till nästa hemmamatch Brynäs IF – Karlskrona HK köper du här>>>