Inga poäng nere i Linköping
Publicerad: 2017-11-02
Det är tufft för Brynäs just nu. Trots en bra bortamatch blir det förlust.

Det vill sig inte. Ett tydligt bevis för det är Linköpings ledningsmål med fjorton sekunder kvar av den första perioden. "Det var ganska mycket tur där" sade målskytten Jakob Lilja. Och visst var det så. Något som mest liknade ett inlägg från kanten i fotboll letade sig in i mål. Knappt mycket knappt högt vid Linus Fernströms bortre stolpe. Men visst, spelet går ut på att göra mål. Och alla är lika mycket värda.

Den första perioden hade annars varit Brynäs. Det skapades inte så väldigt många vassa målchanser åt något håll. Inte i den första perioden och inte senare heller. Men det hade varit svårt för någon att protestera om Brynäs i stället haft ledningen efter tjugo minuter.

Lagen hade haft ett varsitt friläge. För Brynäs del var det Aaron Palushaj som fint framspelades från egen zon av Jonathan Granström. Men något mål gav den chansen inte.

Under mittperioden kom hemmalaget lite närmare i spelet. Framför allt lyckades de tvinga på Brynäs att ägna sig åt utsideshockey. Det blev svårt att komma in i slottet framför hemmakassen med pucken under kontroll. Det första spelet i boxplay kom under den andra perioden och Brynäs som är ett mycket bra lag i numerärt underläge höll tätt. Ett spel i power play, det tredje i matchen, gav inget resultat. Där finns en viktig detalj som måste börja ge utdelning.

Hemmaledningen med ett mål stod sig in i period tre. Brynäs inledde perioden bra men när Linköping fick matchens andra läge i spel fem mot fyra kom 2-0. Det såg ut som att boxen skulle stå pall ännu en gång men med ynka tre sekunder kvar styrdes pucken i nät bakom Linus Fernström. En styrning som inte var så långt borta från för hög klubba.

Det såg sedan tungt ut. Men med knappt sju minuter kvar kom reduceringen. Juuso Ikonen assisterades av Jesper Jensen medan Daniel Paille gjorde ett bra jobb framför kassen. Närmare än så kom inte Brynäs. Linköping satte med tretton sekunder kvar 3-1 i tom kasse. Jakob Lilja. Samma målskytt som gjorde 1-0 med fjorton sekunder kvar av den första perioden.

{!A}

Juuso Ikonen klappas om efter sitt reduceringsmål. Hans lina med Daniel Paille och Jesper Jensen var bra genom hela matchen.

Det var ingen dålig insats av Brynäs. Man vinner skotten med 31-25 och skapar så pass mycket att det mycket väl hade kunnat bli poäng. Men man måste göra mål. Kanske kan Kevin Clark när han är åter hjälpa till på den punkten.

För andra matchen i rad förloras tekningarna ganska stort. Den här gången med 42-20. Det är något att rätta till på lördag när Mora gästar Gavlerinken. Det och att gå hårdare på mål. Få igenom skotten och vara mer i ansiktet på motståndarmålvakten.

{!B}

Linus Fernström gjorde en klart godkänd match. Jakob Liljas första mål kan han inte lastas för.

På pluslistan hamnar inte bara målis Fernström utan också den första linan. Daniel Paille och Jesper Jensen med målskytten Juuso Ikonen. Där hamnar också Simon Bertilsson och Linus Ölund. Samt alltid lika hårt jobbande Daniel Mannberg.

Även jobbet vid sargerna i anfallszon skrivs in i pluslistan. Och kämpaglöden samt det faktum att spelet såg ännu lite bättre ut denna gång. Trots att poängen uteblev.

Det sista får också tillsammans med tekningarna bli punkten på minuslistan. Poängen uteblev. Det måste rättas till. Helst redan på lördagskvällen mot Mora.