• Huvudsponsorer

Nio poäng på veckans matchschema, - är fler spelare på väg tillbaka?

20 februari 2017 20:31
Herr

24 mål och fem vinster under februari hittills. Vi träffade tränaren Thomas Bulan Berglund och sportchef Stefan Bengtzén för att höra tankarna inför veckans matcher och uppdatera oss om skador...


Februari 2017, en härlig månad för Brynäsare i vårt avlånga land och i världen. Herrlaget har minst sagt gjort oss stolta och vi ser med positiva blicka fram mot SHL´s slutskede där varje poäng nu räknas som extra viktig. Under februari har vi hittills hunnit beskåda fem vinster och 24 mål på fem (!) matcher. Sådana siffror får det helt klart att kittla till hos både hockeyentusiaster och Brynäsare.

Under måndagen möter vi en fokuserad Thomas Bulan Berglund som håller med om att februari börjat bra för truppen:

  • Ja vi är helt klart inne på ett bra spår, men fortfarande finns detaljer att arbeta med och som vi vet att vi kan utveckla. Det är viktigt att vi fortsätter skapa lägen och producerar framåt säger Bulan.

På matchschemat denna vecka väntar tre matcher, tisdagen bortamatch mot Örebro HK, torsdag hemmamatch mot Rögle BK och laget avslutar veckan med match borta mot Växjö lördag 25/2. Totalt är det alltså nio viktiga poäng som står på spel, något som såklart är extra viktigt i seriens slutskede. Efter lördagens omgångar ligger Brynäs på en sjätteplats, med åtta poäng ner till tabellsjuan Malmö, bara tre poäng upp till femteplatsen och fyra poäng till fjärdeplatsen. För Brynäs del återstår sju matcher i SHL´s grundserie.

På frågan om vad som blir extra viktigt inför tisdagens match mot Örebro, beskriver huvudtränare Bulan att fokus på träningarna har handlat om att fortsätta den utveckling som spelarna är inne på, utveckla defensiven, att truppen ska vara noggranna och undvika tid i utvisningsbåset.

Under måndagens eftermiddag träffade vi sportchef Stefan Bengtzén som glatt berättade att läget för skadade spelare också börjar ljusna.

  • Ja det är kul, det finns många positiva bitar och en del tillfrisknanden som ser ut att gå lite snabbare än vad vi befarat. Jag känner mig trygg och lugn i att fler spelare är på väg tillbaka. Under en period nu har vi fyllt på truppen med juniorer från den egna verksamheten, så när spelarna kommer tillbaka till spel kan det uppstå en konkurrenssituation. Juniorspelarna har gjort fina prestationer och uppvisat att de har förmågan även på SHL-nivå. Det tycker vi är fantastik roligt! Ska bli spännande att se vad mer de är kapabla till, säger Stefan Bengtzén.

En riktigt god nyhet är att Simon Bertilsson spelar i tisdagens match mot Örebro. Det är en spelsugen Bertilsson som ställer upp som backpar tillsammans med Ryan Gunderson vid tisdagsmatchen. Ytterligare en fin nyhet för Brynäsare är att spelaren Daniel Paille återkommer till truppen under onsdagen, men det är dock inte helt klart exakt när Paille kan vara tillbaka i spel. Paille som under hösten låg etta i poängligan har presterat 23 poäng på 39 matcher i Brynäströjan.

Bengtzén informerar och klargör status för fler spelare:

Pathrik Westerholm, det var en olycklig skada som Pathrik ådrog sig i samband med en kollision under en match, det är tyvärr sådana händelser och skador som är omöjliga att skydda sig mot, säger Bengtzén. Men nu ser läget ljusare ut för Westerholm och positiva signaler kommer från honom själv och rehab-teamet runt omkring Westerholm. Ännu vet vi inte från när han kan vara redo för spel igen, men det får vi nog veta inom kort.

Jörgen Sundqvist, Allt går enligt plan för ”Sunken”, han tränar enligt en uppsatt rehab-plan och han har delvis tränat med laget. Men fortfarande vet vi inget datum för när han kan vara klar för att spela match igen.

Jesper Boqvist, Ja skadan var inte så illa som vi befarade, men det är ännu för tidigt att säga exakt hur läget är. Vi väntar nu ett par dagar för att låta svullnaden gå ner och sedan kan vi göra en mer exakt bedömning.

Nick Johnson, Ja även Johnson tränar efter en rehab-plan och det går framåt. Men svårt att säga exakt när han kan vara tillbaka och redo för spel.

Tomas Zaborsky, Tomas har varit skadad en period, han kör på intensivt efter sin rehab-plan och vill verkligen tillbaka i spel. Men det är ovisst hur fort han kan komma tillbaka. Om han tillfrisknar under resterande del av säsongen och blir spelklar får det bli en ren bonus för oss.

För att köpa biljett till torsdagens match i Gavlerinken Arena, klicka här >>>