Bertilsson om uppehållet och att vara en av de rutinerade
Publicerad: 2021-11-09
SHL
Under landslagsuppehållet håller SHL-truppen igång med intensiv träning med dubbla pass tisdag och onsdag. Simon Bertilsson uppskattar den lilla pausen i seriespelet.

– Jag tror det kan vara bra för oss att få en paus från matcher, träna på och ha det bra med varandra.

Vad gör ni för att ”ha det bra” under den här veckan?

– Vi tränar på bra, dubbla pass idag och imorgon. Krigar mycket mot varandra och tävlar mycket, det blir mycket kamp och man vill ju vinna.

Resultatmässigt har säsongsinledningen inte gått som vi önskat. Hur gör du för att bidra till att hålla upp stämningen i laget?

– Det är ingen som är nöjd med starten vi haft i år. Samtidigt har vi ett bra gäng som krigar på, det är ingen som viker ner sig eller nånting. Vi tror på det vi gör.

I laget har Theo Lindstein kommit upp från J20, som rutinerad back är Bertilsson en av spelarna som kanske har ett lite extra ansvar för det senaste tillskottet från juniorleden.

– Det handlar om att vara en bra förebild på och utanför isen. Ta hand om sig själv, träna på bra och ha bra inställning. Förhoppningsvis kan det smitta av sig.

Hittills under säsongen har flest poäng tagits hemma i Monitor ERP Arena. Bertilsson nämner en viktig ingrediens för att det plockats poäng på hemmais.

– Vi har ju våra fans här på hemmaplan. Samtidigt tycker jag att vi ska spela bättre på bortaplan och ta mer poäng än vi gjort. Men det är klart med trycket här hemma och fansen i ryggen – det är klart det hjälper.

Nästa match blir just hemma när Leksand kommer på besök 18 november. Men matchfokus kommer först nästa vecka.

– Jag vet att vi möter dem, men sen har jag inte tänkt så mycket mer. Den här veckan har jag fokuserat på träning så kommer matchandet nästa vecka.

Köp din biljett till nästa hemmamatch här

Brynäs IF