Brynäs föll hemma mot Leksand
Publicerad: 2018-10-17
Brynäs skapade en del vassa lägen men kunde inte överlista Leksand. Förlust i hemmaborgen med 0-5.

Brynäs tog under onsdagskvällen emot Leksand hemma i Gavlerinken.

Den första perioden var spelmässigt jämn mellan dom två lagen. Men Leksand skapade flest lägen.

Dock var det Brynäs och Malin Axelsson som skulle skapa den första vassa målchansen i matchen när hon gled förbi Leksands försvar.

Matchens första utvisning drabbade Brynäs.

Nyförvärvet Matilda af Bjur jobbade hårt och visade i bland annat det numerära underläget att hon kommer vara en viktig pjäs för Brynäs i vinter.

Den första perioden slutade trots det 0-2 till Leksand.

I den andra perioden kom Brynäs ut och tryckte på bra, men gästerna kunde via två tilltrasslade situationer framför mål utöka ledningen till 4-0.

Då valde Magnus ”Carla” Carlsson att vila Van Der Bliek som ändå gjorde en bra match och in mellan stolparna ställdes Ellen Jonsson.

Perioden slutade 5-0 till Leksand.

Den tredje perioden förblev mållös. Laget kämpade på men fick dessvärre ingen utdelning.

Vi skapade lägen och var en stolpträff från ett reduceringsmål men lyckades aldrig hota Leksingarna.

Brynäs IF–Leksand IF 0-5 (0–2, 0-3, 0-0)

Första perioden: 0-1 (13.27) Anna Borgqvist (Danielle Stone). 0-2 (18.14) Emma Lind (Ida Nikula).

Andra perioden: 0-3 (01.29) Ida Nikula (Emma Lind). 0-4 (04.05) Sofia Engström (Hanna Sköld, Hanna Lindqvist). 0-5 (10.25) Elin Lundberg (Hanna Lindqvist).