• Huvudsponsorer

Jag har seriekort!

10 februari 2018 08:00
Brynäs

Lennart Sundberg haft ett seriekort i 50 år han har sett sitt älskade Brynäs i med- och motgång och har alltid haft känslan av att Gavlerinken Arena är hans andra hem.


Sedan Gavlerinken invigdes 1967 har den hängivne Brynässupportern Lennart Sundberg haft ett seriekort och under 50 års tid har Lennart suttit på samma plats, säsong efter säsong. Sektion M1, rad 5 och plats 30. Han har sett sitt älskade Brynäs i med- och motgång och har alltid haft känslan av att Gavlerinken Arena är ett andra hem.

Utöver sitt säsongkort så är Lennart även engagerad i Brynäs ungdomsverksamhet genom att varje år skänka 1000 kronor ur egen ficka, något han berättade med stolthet när jag slog mig ner bredvid honom i en fåtölj i den inre delen av VIP-baren. Det var en härlig stämning som spred sig i baren timmen innan nedsläpp i den sjätte semifinalmatchen mellan Brynäs – Frölunda. Just den här onsdagskvällen var Lennart i sällskap av en god vän, och på bordet framför honom stod den kalla ölen och en lite skål med snacks. Vi började prata om seriekort och minnen från tidigare säsonger. Lennart berättade med ett leende på läpparna om gamla Brynäsminnen och tiden som en gång varit:

-Det är ju många minnen, jag har ju varit på mycket bortamatcher också vet du. Men det är väl alla SM-finaler och finaler som man har sett, det är ju många det. Vi har ju 12 som hänger i taket säger Lennart.

Vilken säsong som seriekortsinnehavare har varit bäst?

-Det är ju framförallt på den tiden när Tord Lundström och dom där spelade. Det var ju fantastiskt. Jag menar, då var ju Brynäs outstanding i Sverige. Det var dom. Det var en rolig tid, och det är ju det man önskar som Brynäsare än idag att man ska få uppleva det igen säger Lennart.

Har du någon favoritspelare genom tiderna?

-Ja det är ju Tord Lundström. För mig är det så. Men för min fru var det Lars-Göran Nilsson. Så det där har vi alltid diskuterat, men så är det säger Lennart.

Jag hör att det finns en stolthet och en enorm kärlek i det som Lennart Sundberg skildrar, han bär på historier som är värda att lyssna på i flera timmar. Jag frågade Lennart om vilken som är hans personliga favorit i den nuvarande Brynästruppen.

-Ja favoritspelare, ja det har jag ju. Det är ju framförallt backen, amerikanen – Gunderson. Jag tycker att han är riktigt bra. Sen är det ju Bertilsson också berättar Lennart

Vill du också ha seriekort i Gavlerinken Arena? Köp ditt Seriekort här>>>