Stjärntätt när Svarta möter Vita
Publicerad: 2015-08-04

Det är vilja, det är prestige och det är inledningen på den nya säsongen. Torsdagen den 13/8 är det äntligen dags för Brynäs IF och gävlepubliken att samlas i Gavlerinken för årets första batalj!

Svarta mot vita är en klassisk internmatch med en historia som sträcker sig till 70-talet. Den återkommande matchen var från början en bra lösning för att styra upp det tuffa spel som var på Brynäs träningar. Det var hårt, och långt ifrån kärvänligt när Wickberg och grabbarna gick på isen. Diskussionerna kring regler och domslut var många, och man beslutade sig därför att ta in riktiga domare när internmatcherna skulle avgöras. Sagt och gjort, internmatcherna har sedan dess blivit en uppskattad tradition av både spelare och publik.

Idag är Svarta mot vita mycket mer än en internmatch, det har blivit startskottet för den nya säsongen. En möjlighet för Gävlepubliken att introduceras för årets trupp och dessutom få chansen att se de forna Brynässpelarna och NHL-stjärnorna tillbaka på isen i Gavlerinken. Här möts nyförvärv, unga talanger, rutinerade Brynäsprofiler och NHL-stjärnor  i en utav de mest prestigefyllda bataljerna under året.

I år kommer Svarta mot Vita att spelas torsdagen den 13/8 kl 18.30 i Gavlerinken Arena.Vi kan med glädje berätta att rekordmånga NHL-proffs har tackat ja till att delta i årets internmatch. Utöver A-laget kommer dessa spelare att delta:

Jakob Silfverberg
Johan Larsson
Elias Lindholm
Calle Järnkrok
Mattias Ekholm
Jacob Markström
Anders Lindbäck
Niclas Andersén
Christian Djoos

Även Nicklas Bäckström kommer att vara på plats i Gavlerinken, men på grund av skada kommer han inte att spela. Inträdet är gratis, så ta med dig vänner och bekanta för att dra igång försäsongen ordentligt. 

 

Madelene Åhlström