"Det är inget snack om att Brynäs är det bättre laget"
Publicerad: 2017-03-07
Herr
Det var den näst sista grundspelsmatchen när man välkomnade Karlskrona HK inför kvällens batalj. Det var tre viktiga poäng som stod på spel och för Brynäs handlade det om att säkra en topp sex-placering. Och tre poäng – det tog man.

Brynäs går ut på ett liknande sätt som i den föregående matchen mot Linköping. Man sätter inte riktigt sitt spel och inleder lite för lugnt och ineffektivt. Gästande Karlskrona HK matchar bra och spelar på ett sätt som fungerar vilket resulterar i ett ledningsmål efter tre minuter.

”Vi tycker att Karlskrona var bra de första tio och det var en hård kamp”, säger Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund.

Brynäs gav snabb replik och kom upp i fart. Efter åtta minuter kom målskyttet igång och kapten Blomqvist stänkte in kvitteringen. Därefter skulle också Pathrik Westerholm och Oskar Lindblom matcha en puck med nätmaskan innan den första perioden var slut.

Man ångade på och det såg glasklart ut för hemmalaget. I den andra perioden fick man fira lite extra när ”nyförvärvet” Juuso Ikonen fick lägga in sin första puck i mål i Brynäströjan.

”Det var kul. Det är alltid roligt att göra mål”, säger Ikonen.

Karlskrona lyckas till slut få in en reduceringspuck i kvällens sista period men Brynäs skulle utöka sin ledning ytterligare strax därefter. Efter en rörig situation framför ”Honken” i Karlskronakassen får Clark tillfälle att peta in pucken bakom honom och slutresultatet på tavlan blir 5-2. Karlskronas tränare Ove Molin anser ändå slutresultatet vara rättvist.

”Det är inget snack om att Brynäs är det bättre laget och de vinner välförjänt”

Brynäs går hem med tre nya poäng och man sitter något säkrare på sin femteplats i tabellen men man siktar ändå uppåt menar ”Bulan”.

”Vi har fortfarande femteplatsen att strida för” ”Vi ska göra allt vi kan för att vinna den sista matchen”

Vad gäller direktkvalificering till kvartsfinal så behöver Brynäs en poäng i nästa drabbning borta mot Leksand i Tegera. Vid en förlust krävs det istället att Färjestad, som ligger strax efter oss i tabellen, tar in tre poäng och 18(!) mål i nästa omgång för att vi inte ska vara vidare direkt.

Så missa inte nästa match när Brynäs gästar Leksands IF i Tegera Arena på torsdag (9/3) kl. 19:00!