Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Idag 18 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr

Sista snacket

21 oktober 2017 11:27
Herr

Brynässpelare i säsongsdebut när det väntas storpublik.


Det kommer att bli bra drag i Gavlerinken denna lördagskväll när Mora kommer på besök. Mycket publik förväntas strömma till och flera tillresta bortasupportrar har köpt biljett.

Brynäs kryddar anrättningen med att bjuda på en säsongsdebutant. Välkommen åter säger vi till Elias Fälth som nu äntligen får dra på sig tröja nummer 33 och skrinna in till match.

Dessutom går Christopher Liljewall in från start. Även det är en sorts debut då den storväxte skåningen tidigare fått börja matcherna på bänken och fått kort om speltid.

Så här ritade Janne Larsson upp laget tidigt på lördagsmorgonen. Vi kan konstatera att laget ser nästan likadant ut som det som spelade mot Rögle. Granskar vi det närmare och sätter namn på siffrorna ser det ut så här:

Aaron Palushaj och Kevin Clark på varsin sida om Mikael Johansson.

Daniel Paille och Juuso Ikonen får Linus Ölund i centerposition.

Johan Alcén och Jacob Blomqvist på ytterkanterna och Jonathan Granström i mitten.

Så långt ser det lika ut som senast på forwardssidan. Men i den fjärde linan kommer Daniel Mannberg och centern Marcus Westfält att få med sig Christopher Liljewall.

Som trettonde forward inleder Alexander Bjurström.

På backsidan blir det som alltid sju backar som man rullar på. Paren från start är Simon Bertilsson och Ryan Gunderson. Lukas Kilström och Henrik Larsson. Jörgen Sundqvist och Lucas Carlsson. Elias Fälth är sjunde back men kommer förstås att få speltid.

David Rautio eller Felix Sandström vaktar kassen.

Christopher Liljewall och Henrik Larsson. Larsson är åter med på backplats ikväll. Liljewall har tränat hårt och är redo för match. Hans tyngd kan komma väl till pass mot masarna från vasaloppsstaden.

Mora kommer med en poängsamling på åtta i bagaget. De poängen har man samlat på sig genom en övertidsförlust mot Frölunda i premiären på bortais i Göteborg. En hemmaseger mot Rögle med 5-1 och en mot HV71 med 5-3. Dessutom från senast då man tog matchen hemma mot Frölunda till ett straffavgörande och fick en poäng.

Bästa poängplockare för masarna har John Persson varit med fyra mål och fyra assist.

Om vi tittar på lagens resultat på hemma- och bortaplan så ser vi att gästerna bara fått med sig en poäng hem från sina resor. I övrigt har det varit tungt för dem på bortais. Bara sex gjorde mål framåt och tjugotvå insläppta på fem matcher.

Brynäs har fått ihop tre poäng i Gavlerinken på fem försök. Den trepoängaren kom mot Karlskrona. Framåt har det blivit tolv mål och bakåt tjugoen.

Elias Fälth är på väg in på isen igen. Han matchas nog inte alltför hårt gällande speltid i säsongsdebuten. Men kommer förstås att vara mycket intressant att se på isen i de byten han får.

Observera att nedsläpp är 18.00 och här nedan finns en länk till biljetter.

Klicka här för att köpa biljetter till matchen >>>