• Huvudsponsorer

Söndag Sön 20 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Onsdag Ons 13 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Söndag Sön 24 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Magnus Carlsson ny huvudtränare och dam-ansvarig i Brynäs IF

25 juni 2018 10:00
Dam

Brynäs IF presenterar idag att Magnus Carlsson är föreningens nya huvudtränare för SDHL-laget och dessutom tar Carlsson över som övergripande ansvarig för damverksamheten.


Magnus Carlsson är Brynäs IF:s nya huvudtränare för SDHL-truppen och övergripande ansvarig för damverksamheten. Kontraktet är för säsongen 18/19.

-Det känns otroligt bra att vi rekryterat Carla till rollen som huvudtränare och damansvarig. Han är perfekt för rollen, med sina tidigare meriter och dessutom är han väl insatt i Brynäs IF, han vet vad som behöver utvecklas och kommer bli en viktig del i nysatsningen på dam och tjej-verksamheten framöver säger Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF.

Magnus Carlsson har under flera år arbetat och varit aktiv inom Brynäs IF. Både som ledare på ungdom då han både varit aktiv som tränare och ledare för både sonen Lucas Carlsson och dottern Wilma Carlsson. Under de två senaste säsongerna har han varit involverad i damlaget och senaste säsongen var han assisterande tränare.

-Jag tycker det känns väldigt spännande och motiverande att få vara en del av den här nysatsningen som föreningen nu gör på dam- och tjejverksamheten. Jag har ju fördelen av att ha arbetat som tränare och ledare på ungdomsidan i många år. Jag har följt båda mina barn i deras hockeysatsningar och jag vet att jag kan tillföra mycket speciellt i utvecklingen för damerna och tjejerna som ska vara långsiktigt hållbar för föreningen. Jag har lång erfarenhet som tränare, men rollen som övergripande ansvarig för hela damverksamheten blir en ny roll som jag tar mig an med stor entusiasm. Jag har tidigare arbetat inom skolvärlden och varit med och startat upp en förskola, så jag är van att arbeta med människor. Känslan är otroligt god nu, känns som om att föreningen tar det hela på allvar och har bildat ett bra team kring nysatsningen, säger Magnus Carlsson.

Lagbygget för SDHL-truppen är i full gång, och just nu finns 15 st spelare på kontrakt och rekryteringar pågår för fullt inför kommande säsongen.

-Vi har ett riktigt spännande lag på gång, visst att det saknas några viktiga spelare som ska tillföra spets i truppen, men jag känner att vi har grunden att bygga något riktigt starkt utifrån. Det känns enormt spännande, hur långt vi kan gå? Det är viktigt att vi satsar och får bra sportsliga resultat, det är jag övertygad om att vi kan göra med den här grunden av spelare. Det är bra karaktärer som alltid ger 100%, säger Magnus Carlsson.

Spelarna som är på plats i Gavlerinken har under en period haft fysträningar tillsammans med juniorlagen under ledning av Rickard Brelin efter ett träningsupplägg konstruerat av klubbens fystränare Magnus Ågren. SDHL-truppen kör igång med ispass redan måndag den 6 augusti.