Malmö väntar - två gånger
Publicerad: 2017-11-15
Herr
En spelare lämnar laget - en annan återkommer inför dubbelmötet mot Malmö.

Redan i omgång tre möttes Brynäs och Malmö nere i Skåne. Då gav Kevin Clark Brynäs ledningen i den första perioden i spel fem mot fyra men sedan var det slut på det roliga. Hemmalaget kvitterade kort senare och dundrade sedan vidare fram till en klar 5-1 viktoria.

Nu ligger Malmö åtta i en haltande tabell. De två senaste matcherna har slutat med förluster. Borta mot Skellefteå föll man med 4-2 och i tisdags blev det 3-5 hemma mot Linköping. Men i båda matcherna var Malmö nära poäng. Skellefteå var hårt pressat och avgjorde via ett mål i tom bur och mot Linköping hade skåningarna en 3-2 ledning efter halva matchen. Men man tappade in 3-4 med bara 40 sekunder kvar av den sista perioden och 3-5 kom i tom bur med två sekunder kvar. Det är ett hårt jobbande och tufft spelade Malmö Brynäs kommer att möta.

För Brynäs del har de senaste matcherna bjudit på bra insatser spelmässigt. Men målen har saknats. Vi fick åter se ett tydligt bevis för hur viktigt det är att målskyttet kommer igång under tisdagens match. Det skapades tillräckligt många chanser för att vinna men målen blev bara två och det räckte inte till poäng. De "givna" målskyttarna måste börja producera. Kevin Clark har satt fyra puckar i nät under säsongen. Förutom det ovan nämnda målet så blev det ett på bortaplan mot Örebro i slutet av september. Mål nummer tre kom hemma i powerplay mot Karlskrona den femte oktober och Clarks senaste mål gjorde han den nittonde oktober när han kvitterade Rögles ledning i Gavlerinken.

{!B}

Kevin Clark och Aaron Palushaj.

Aaron Palushaj och Juuso Ikonen har också bidragit med fyra mål vardera och Daniel Mannberg med tre. Men den där riktiga målsprutan har vi ännu inte sett denna säsong. Samtliga övriga lag i serien kan faktiskt just nu visa upp någon eller några spelare med en högre målproduktion. Men sådant brukar vända så länge som man fortsätter att skapa målchanser.

-Det är väldigt små detaljer som vi slipar på. Så länge vi tror på vårt spel och fortsätter att jobba på så vänder vi det här. Vi analyserar grundligt varje match och spelarna vet vad de ska göra där ute, säger Tommy Sjödin.

Han meddelar redan idag att laget kommer att se ut som det lag som mötte HV71. Skillnaden är dock att Almtuna redan har kallat åter Ludvig Nilsson så han reser inte med Brynäs till Skåne.

Det gör däremot Samuel Asklöf som kommer att ta plats i den fjärde kedjan tillsammans med Daniel Mannberg och Christopher Liljewall. Samuel spelar redan i kväll med Brynäs J20-lag hemma mot Mora. Den matchen liverapporterar vi med start 19.00. Där spelar även Adam Hirsch som också han reser med till Malmö. Han blir trettonde forward i matchen i morgon.

{!A}

Samuel Asklöf lämnar ett par djurgårdare bakom sig. Han kommer åter efter skada och tänker som vanligt bidra med hög fart.

I Sista Snacket under torsdagen kommer mer om matchen mot Malmö. På lördag möts lagen igen. Då i Gavlerinken.

Biljetter till den matchen finns via denna länk:

Klicka här för att köpa biljett >>>

Sportreporter Peter Mansson