Adam Pettersson inför dubbla bortaresan
Publicerad: 2021-12-09
SHL
SHL-truppen har satt sig på bussen för dubbla bortamatcher. Torsdag spel i Karlstad och lördag spel i Göteborg. Laget är inne i en spelmässigt positiv trend, något som Adam Pettersson håller med om – Vi har spelat bra som lag och kommer från en bra match sist, så känslan är god, säger Adam Pettersson.

Turné väntar alltså, med nästan fyra dagar på vägarna i västra Sverige.

– Det är vad det är. Det är skönt att få sova ordentligt. Vi som har barn hemma vet att ibland så blir det lite tuffare nätter. Kul att vara iväg med laget, käka ihop och sådär. Det är inget att klaga på, säger Pettersson.

Det låter nästan som att du får åka på semester?

– Jamen lite så. Vi får mycket tid ihop och kan komma ihop som grupp. De här bortamatcherna är bra på så sätt, säger Pettersson.

Först ut väntar Färjestad, hur går dina tankar om motståndet?

– Offensivt skickligt lag. Det blir viktigt för oss att komma ut från början och spela ett bra försvarsspel. Bygga vidare på det vi gjort bra som nånstans börjar i försvarsspelet som fött våran offensiv. Vi tar med oss mycket från förra matchen., säger Pettersson.

Går det att prata om revansch med tanke på att vi förlorade senast vi mötte Färjestad ? – Det är klart att man går ut med inställningen att vinna varenda match. Nu torskade vi sist mot dem så det är dags att tre poäng mot Färjestad.

Efter bortaturnén väntar lite längre uppehåll i SHL då landslagsläger väntar. För våra SHL-killar väntar först hård träning innan några dagars julledighet väntar.

– Det blir en vecka med ganska hård träning. Sen får vi tid med familjen och det viktigaste är att få ladda upp mentalt och göra oss redo att spela när det gäller igen.

På väg in i bussen inför de här två matcherna, vad blir viktigast att få med sig?

– Starterna i matcherna blir viktiga. Som jag sa med försvarsspelet, bygga vidare på det vi gjort bra och det som gjort att vi har ändå radat upp några bra matcher. Även om vi förlorade mot Rögle så gjorde vi mycket bra. Så det gäller att fortsätta med det och sen rätta till de små detaljerna som gör skillnaden i så pass jämna matcher, säger Pettersson.

Färjestad – Brynäs

19.00 Löfbergs Arena

Matchen sänds via CMore.

Brynäs IF