Brynässpelare på landslagsuppdrag
Publicerad: 2022-11-02
Brynäs
I nästa vecka åker flera Brynässpelare på landslagsuppdrag. Totalt är 24 brynäsare uttagna att representera sina nationer.

Noel Nordh gjorde mål i sin SHL-debut i förra veckan. Den 17-årige forwarden är nu uttagen att representera det svenska J18-landslaget vid en femnationsturnering i amerikanska Plymouth 8-12 november. Småkronorna kommer att möta USA, Tjeckien, Finland och Schweiz.

Det svenska U18-landslaget kommer att spela en fyrnationsturnering i Upplands Väsby 10-12 november och möta Tyskland, Schweiz och Finland. I den svenska truppen representeras Brynäs av Felicia Frank, Hilda Ljungberg, Maja Ålenius, Anna Brenkle och Stella Lindell.

Ur SHL-truppen är Niklas Friman och Hannes Björninen uttagna att representera det finska landslaget, där även vår huvudtränare Mikko Manner är assisterande förbundskapten. Nick Olesen är uttagen i Danmarks trupp och David Sklenicka är uttagen i det tjeckiska landslaget.

Damkronorna spelar den 8-12 november Womens Hockey Tour i finska Åbo. Till laget är Maja Nylén Persson, Jenny Antonsson, Hanna Thuvik och Felizia Wikner Zienkiewicz uttagna. Vi har även med Lara Stalder i Schweiz, Rosa Lindstedt i Finland och Alena Mills, Klara Peslarova samt Sara Cajanova uttagna till Tjeckien.

Även backen Wiktor Jerneheim har tagits ut till det svenska U17-landslaget. Till Tjeckiens U18-landslag har Klaudie Pietraszvoa blivit uttagen och senare i november kommer även ytterligare tre av våra juniorspelare att representera sina länder. Mai Crnkic kommer då att spela för Sloveniens J20, Michal Svrcek för Slovakiens U17 och Alieu Moldal Bah för Norges J18.

Brynäs IF