Publicerad: 2018-11-18
En stark första period blev avgörande när Brynäs vann över Göteborg HC med 4-2.

Efter gårdagens vinst var det ett fokuserat Brynäs som tog emot Göteborg HC i Gavlerinken.

Första perioden visade sig bli en drömstart för Brynäs.

5.43 kom matchen första utvisning och det var Göteborgs Nicole Jackson som fick sitta två minuter.

I det numerära överläget tog Brynäs ledningen med 1-0 via Sarah Forster.

13.01 utökade Brynäs ledningen ytterligare till 2-0 via nyförvärvet Matilda Af Bjur som gjorde sitt första mål i Brynäströjan.

Bara 38 sekunder senare stod det 3-0 på tavlan när Forster gjorde sitt andra mål i matchen.

I den andra perioden hade Brynäs ett powerplay, två boxplay och ett drömläge att utöka ledningen när Emelie Cordoba kom i ett friläge.

Men den andra perioden blev mållös och Brynäs hade fortsatt ledning 3-0 när lagen gick till periodvila.

Tio minuter in i tredje perioden reducerade Göteborg till 3-1.

Men efter bara 22 sekunder utökade Af Bjur Brynäs ledning till 4-1.

Och två minuter senare stod det 4-2 när Anna Borgfeldt i Göteborg satte ett friläge.

Brynäs tog därefter en välbehövlig timeout och efter den lyckades inte gästerna peta in några fler puckar.

Brynäs vann matchen med 4-2.

Brynäs–Göteborg 4-2 (3–0, 0-0, 1-2)

Första perioden: 1-0 (7.39) Sarah Forster (Fanny Brolin) spel fem mot fyra, 2-0 (13.01) Matilda Af Bjur (Erika Grahm, Ivana Bilic), 3-0 (13.39) Sarah Forster (Kayla Gardner)

Andra perioden: -

Tredje perioden: 3-1 (10.03) Margot Möllersten (Morgan Kelly), 4-1 (10.25) Matilda Af Bjur (Fanny Brolin, Georgina Farman), 4-2 (12.22) Anna Borgfeldt

Skott: 15–2, 7–8, 8-4. Totalt: 30-14.