Inga matcher på en månad för Brynäs damlag
Publicerad: 2017-11-03
Dam
Ett långt matchuppehåll och spelare på landslagsuppdrag skapar både problem och ger fördelar.

Det är ett något krånligt spelschema för Brynäs damlag i SDHL denna säsong. Inte bara för att man har fått det otroligt underliga spelschemat med elva raka bortamatcher. Något som måste vara svenskt rekord i högsta serierna i ishockey på dam och herrnivå. Och säkert inte bara i ishockey. Rätta mig gärna om jag har fel.

Det är också OS-säsong och det tillsammans med att Leif Boork givetvis vill testa olika spelare i flera landslagsturneringar och under läger gör att SDHL stannar upp vid flera tillfällen. Har man då som Brynäs en tunn trupp där sex spelare reser iväg till olika landslag kan det skapa ett problem att på hemmaplan bedriva meningsfull träning.

{!A}

Erica Udén Johansson och Anna Borgqvist reser med Damkronorna till USA på söndag. Här har de sällskap av assisterande tränare Magnus Carlsson.

Brynäs vann nere i Göteborg för en vecka sedan och spelar nästa match den tjugofemte november. Den vecka som nu närmast följer reser sex spelare iväg med sina landslag. Det gör att få spelare finns kvar för huvudtränare Åke Lilljebjörn och assisterande Magnus Carlsson att träna med.

-Vi kommer att passa på att träna mycket teknik. Det blir klubb-, skridsko- och skotteknik. Vi kommer att filma en del moment och peta i detaljer, berättar Magnus Carlsson.

{!B}

Förutom Erica Udén Johansson och Anna Borgqvist reser även Sara Grahn med Damkronorna till landslagsturneringen i Tampa Bay, USA.

-Även om vi bara har tio-elva spelare på plats en vecka framåt så får vi se det positiva i det. Vi hinner jobba mer med varje spelare och fokusera på att höja dem några steg till, säger Carlsson.

{!C}

Fanny Brolin är uttagen i U18-landslaget och kommer också att vara på resa nästa vecka.

-Vi har ju vetat om att det är så här och planerat därefter. Laget blir komplett igen runt den tolfte-trettonde november. Vi kommer då att ha riktigt bra träningar och putsa på detaljer och vår spelidé. Sedan reser vi till Luleå den tjugotredje. Vi möter Luleå den tjugofjärde och tjugofemte. Sedan Modo den tjugosjätte. Efter det får vi sätta oss på bussen söderut och resa till Stockholm för en match mot SDE den tjugoåttonde. Fyra matcher och en långresa på fem dagar är förstås inte optimalt. Matchen mot SDE är dessutom extra viktig för oss för det är ett av lagen vi ska ha bakom oss i tabellen.

{!D}

Betty Jouanny är uttagen till det franska landslaget och åker även hon på landslagsläger.

Efter de fyra bortamatcherna återstår i december fyra till innan Brynäs har klarat av sviten på elva raka bortamöten. Djurgården, Linköping, HV71 och slutligen Göteborg väntar före jul- och nyårsuppehållet som sträcker sig från den tionde december till den tionde januari. Då, hör och häpna, får vi se Brynäs damlag spela SDHL-match i Gavlerinken igen.

{!E}

Michele Nielsen gör som Jesper Jensen i herrlaget och spelar med det danska landslaget nästa vecka

…däremot kommer Franziska Stocker att vara kvar och träna med Brynäs. Detta i och med att det italienska landslaget inte har någon samling under uppehållet.

{!F}

Sportreporter Peter Mansson