Kalle Norling lämnar Brynäs IF efter 18 år: ”Mitt finaste minne är guldet – när jag var i Florida!”
Publicerad: 2021-12-10
Brynäs
I januari 2004 klev Kalle Norling in på Brynäs kansli som anställd för första gången. Nu, 17 år och elva månader senare, lämnar han rollen som företagssäljare i klubben. – Det har varit en fantastisk resa, säger huvudmannen.

Efter 18 år är det dags att gå vidare. Kalle Norling lämnar tjänsten som företagssäljare för Brynäs IF för att bli distriktschef hos drivmedelsföretaget Colabitoil.

– Det känns rätt med nya utmaningar nu. Det har varit en fantastisk resa men efter 18 år vill jag testa något nytt. Jag vill fortsätta lära mig nya saker och att komma till Colabitoil känns som ett spännande uppdrag, inte minst med deras miljötänk, säger Kalle.

När Kalle började hos Brynäs 2004 rekryterades han av Wille Löfqvist och dåvarande klubbdirektören Kent-Åke Eriksson.

– Där och då tänkte jag att jag testar väl i några år. Jag har alltid brunnit för Brynäs men att det skulle bli 18 år det trodde jag aldrig.

Under årens gång har Kalle upplevt mycket. Lock out-säsong, negativt kval, slutspel, 100-årsjubleum, utematch, en final 2017 och så klart ett SM-guld 2012.

– Mitt finaste minne är så klart SM-guldet. Men ironiskt nog var jag på en familjeresa i Florida då så jag såg matchen på en taskig uppkoppling där borta och fick tyvärr inte vara med om guldfirandet. Utematchen var också ett häftigt minne och det negativa kvalet 2008 var en stark upplevelse. Även om det var en tuff säsong så var det mäktigt att få stå i en arena i Västerås med runt kanske 4 000 brynäsare, säger Kalle.

Även vid sidan av hockeyn har Kalle många fina upplevelser.

– Jag vill tacka alla arbetskamrater jag haft genom åren, alla företag och supportrar och alla spelare som man lärt känna. Det har varit några häftiga år, säger han och fortsätter: – Redan i år önskar jag ett SM-guld på damsidan och att vi på herrsidan blir ett stabilt slutspelslag så fort som möjligt. Sen hoppas jag verkligen med hela mitt hjärta att organisationen fortsätter att stabiliseras. Då finns inga gränser för Brynäs.

I Brynäs lämnar Kalle nu en stor lucka.

– Det känns näst intill märkligt att efter 2,5 månader tacka av någon som arbetet så länge, så ihärdigt och som bidragit så mycket till Brynäs. Min bild av Kalle är att han har ett stort hjärta för Brynäs och sin omgivning, att han är engagerad och sympatisk. Han har gett sitt allt för Brynäs och det är vi otroligt tacksamma för. Nu önskar vi honom största lycka till i sitt nya uppdrag och ser fram emot att träffa honom här i arenan i framtiden, säger Håkan Svedman, klubbdirektör.

Kalle gör sin sista dag i Brynäs idag, fredag, och börjar sitt nya uppdrag hos Colabitoil redan på måndag, 13 december. Vill du komma i kontakt med honom når du honom på hans nya mejl [email protected] eller via telefon 073 633 33 57.

Brynäs IF