Brynäs föll i hemmapremiären mot Färjestad
Publicerad: 2019-09-21
Brynäs föll mot gästande Färjestad med 1-2.

Äntligen var det dags för hemmapremiär efter att säsongen rullat i gång bara för en vecka sedan. 7 561 supportrar fanns på plats i Monitor ERP Arena och var spända inför vad som väntade.

I den första perioden var Brynäs någorlunda tillbakatryckta av Färjestad. Gästerna var starka i egen zon och vi hade svårt att få till riktigt vassa avslut mot mål.

Sex minuter in i matchen tog Färjestad ledningen med 1-0 och det blev även resultatet på tavlan inför periodvila.

Tidigt i den andra perioden fick vi spela i vårt första numerära överläge, men dessvärre ingen utdelning där.

Brynäs fick även kort därefter ett bortdömt mål, men det fick oss bara att lägga i en extra växel.

Hemmalaget låg på hårdare i den andra perioden och 8.18 fintade Tomi Sallinen bort målvakten med en dragning och kvitterade till 1-1 - och det blev stort jubel på läktarplatserna.

I den tredje och sista perioden var det ett böljande spel de första 10 minuterna. Men det var Färjestad som tog ledningen halvvägs in och Brynäs fick åter igen jaga.

Man testade att plocka målvakten två gånger om, tog en timeout och radade upp lägen i spel sex mot fem.

Det räckte dessvärre inte hela vägen och vi föll mot Färjestad med 1-2.

Vi var klart bäst på läktaren i dag, tack till alla Brynäsare som var på plats!

Brynäs–Färjestad 1-2 (0–1, 1-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (6.42) Per Åslund (Martin Johansson, Gustav Rydahl)

Andra perioden: 1-1 (8.18) Tomi Sallinen (Eric Norin)

Tredje perioden: 1-2 (9.51) Ville Leskinen (Sebastian Erixon)

Skott: 6-8, 10-7, 10-7. Totalt: 26-22.

Publik: 7 561