Läget i laget: ”Nu är varje match en slutspelsmatch”
Publicerad: 2020-02-28
Herr
Bara sex matcher återstår av grundserien och vi har tre poäng upp till topp 10. Racet om play in-platserna kommer att fortsätta in i det sista. — Nu är varje match en slutspelsplats för oss, säger Mikael Holmqvist.

Det blev förlust mot Skellefteå under torsdagskvällen. Men då även Växjö förlorade sin match är det fortfarande bara tre poäng som skiljer oss från den sista play in-platsen.

Tre poäng och lite målskillnad.

Och på tisdag möter vi Växjö i vad som kommer bli en riktig sexpoängsmatch.

— Det kommer helt klart bli en av säsongens viktigaste matcher. Inget kommer vara klart oavsett om vi vinner eller förlorar den men självklart kommer den bli oerhört viktig, säger Mikael ”Honken” Holmqvist, och skickar en uppmaning till alla Brynässupportrar:

— Trots att resultaten inte har gått som vi velat har vi fått ett otroligt stöd från läktaren hela säsongen och det uppskattar vi enormt mycket. Tack för det. I matchen nu på tisdag kommer vi att behöva det stödet igen och jag hoppas att många kan sluta upp bakom oss då.

Men innan fokus helt kan läggas på Växjömatchen är det först match mot HV71 borta på lördag och på fredagen satte sig laget på bussen mot Jönköping. En viktig match det också.

— Nu är varje match för oss en slutspelsmatch och vi kommer fortsätta göra allt vi kan för att vinna varje gång vi tar på oss matchtröjan. Det är klyschigt att säga att man ska ta en match i taget men det är exakt vad vi måste göra nu. Visst, vi vet att Växjömatchen ligger där borta och kommer bli jätteviktig i streckstriden men just nu har vi fullt fokus på imorgon och HV71, säger ”Honken”.

Våra tidigare tre möten med HV71 den här säsongen har slutat i två förluster och en seger.

— HV71 är ett bra lag som spelade ut Djurgården med 7-1 igår (läs: torsdag). De har vunnit tre av sina fyra senaste och har många skickliga spelare som vi måste se upp med. Vi har pratat om Skellefteåmatchen och en del saker i vårt spel som vi måste åtgärda inför imorgon. Sen blir det alltid tuffa matcher nere i Jönköping men samtidigt vet vi också att vi kan slå dem.

I laget saknas fortsatt Joachim Rohdin. Han avbröt tisdagens match mot Djurgården och missade torsdagens drabbning med Skellefteå. Oskar Kvist som var med som extraspelare mot Skellefteå kommer spela med J20 i helgen och vi åker till Jönköping utan 13:e forward. Om något oförutsett skulle inträffa finns utlånade Samuel Solem tillgänglig att kalla in.

— Jocke är dag till dag med en underkroppsskada, säger Brynäs läkarteam.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist