FÖRSNACK I BOUVENG!
Publicerad: 2021-03-29
DAM
Ikväll spelar vi den tredje finalmatchen mot Luleå. Efter två förluster gäller det att plocka segern för att hålla matchserien vid liv. — Vi har en enorm styrka i gruppen som vi visat upp när vi hämtat upp underlägen tidigare, säger Josefin Bouveng.

Vi kommer till spel efter två förluster och ett underläge med 0-2 i matcher mot Luleå. Nu har vi rest norrut för att vända på detta.

— Vi har slipat powerplay idag och pratat igenom vissa detaljer i spelet. Vi vill kunna utnyttja specialteams bättre än vad vi gjort. Den ena powerplaykedjan gjorde det bra och gav oss också ett mål men där vill vi ha två uppställningar som kan producera. Det är ändå en bra känsla i laget, alla är grymt taggade och vi tror fortfarande på detta. Vi har en enorm styrka i gruppen som vi visat upp när vi hämtat upp underlägen tidigare så vi ska plocka fram det nu och köra på från start, säger Josefin Bouveng.

Bouveng var tillbaka från sjukdom och gjorde två av våra mål när vi föll med 3-4 i förlängning i lördags. — Jag tycker vi gjorde en bra match rakt igenom och skapade mycket lägen men tyvärr tog det lite tid innan vi fick in puckarna. Det är klart att det blir lite frustrerande att inte få in puckarna och därför har vi pratat om att vara lite mer desperata redan från start.
I slutet av matchen tycker jag vi hade övertaget och det kändes som att vi gick för vinsten. Sen blev det en puck som olyckligtvis studsade fel och det blev ett tråkigt slut på matchen, säger 19-åringen.

Du var tillbaka i spel och gjorde dessutom gjorde två mål, hur kändes det?

— Klart det var roligt att få komma ut och spela en finalmatch och det var kul att få göra mål, synd bara att det blev ett tråkigt avslut på matchen. Jag känner ändå att jag har gjort allt jag kan för att vara så redo som möjligt och kroppen känns bra. Skönt att kunna bidra med mål och vi hade ett bra spel i vår kedja men jag tycker vi kan sätta mer press från början och försöka attackera mer mot mål.

Kommunikatör Martin Jibbefors