Ny assisterande tränare klar - välkommen till Brynäs IF, Ari-Pekka Pajuluoma
Publicerad: 2021-06-16
HERR
Brynäs iF har gjort klart med en ny assisterande tränare för SHL-truppen. Det är den finländske tränaren Ari-Pekka Pajuluoma som har skrivit på för två år. — Jag är väldigt glad och stolt över att vara en del av Brynäs, säger Pajuluoma.

Ari-Pekka Pajuluoma har erfarenheter som både assisterande tränare och huvudtränare. Han har tränat flera lag i Finland men kommer senast från en säsong KHL. Där var Pajuluoma assisterande tränare för Jokerit. Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt som sträcker sig över säsongen 2022/23.

— Jag är väldigt glad och stolt över att vara en del av Brynäs. Jag ser fram emot att träffa alla och börja nästa säsong. Tillsammans hoppas jag att vi kan bli ett starkt lag, säger Pajuluoma.

Pajuluoma är 44 år och kommer från staden Vasa i Finland, precis som vår huvudtränare Mikko Manner. Båda två började också deras tränarkarriärer i det finska laget Sport.

— Jag och Mikko är inte bara från samma stad, vi har spelat i samma lag och varit ledare i samma förening. De senaste åren har vi varit på lite olika ställen men vi har ändå haft kontakten nästan varje vecka. Det känns riktigt kul att vi får möjligheten att jobba tillsammans i Brynäs nu, säger Pajuluoma.

Nu är tränarstaben för SHL-truppen klar. Mikko Manner tillsammans med Mikael Holmqvist och Ari-Pekka Pajuluoma är de som ska leda Brynäs IF i SHL. De har även med sig målvaktstränaren Henning Sohlberg och videoanalytikern Anton Hansson.

— Pajuluoma och jag har en lång historia tillsammans. Han är en lojal person med hög arbetsmoral, bra hockeykänsla och sätter alltid laget först. Det är en attityd som gjort ett stort intryck på mig och vi ska vara glada över att få in honom i Brynäsfamiljen, säger huvudtränare Mikko Manner.

Kommunikatör Martin Jibbefors