Sköna segern - Danielsson frälste Brynäs mot Mora
Publicerad: 2018-11-01
Marcus Ersson och Ludvig Nilsson öppnade båda målkontot när Brynäs vann hemma mot Mora med 5-3.

Det var ett revanschsuget Brynäs som ställdes mot Mora på torsdagskvällen.

Tidigt i den första perioden drabbades Brynäs av en utvisning.

Mora hade få avslut mot mål och Brynäs kunde spela av det numerära underläget.

När klockan stod på 9.44 drabbades Brynäs av ytterligare en utvisning. 42 sekunder senare gjorde Mora matchens första mål.

Men underläget varade inte länge.

16.51 skickade Marcus Ersson iväg ett slagskott direkt efter vunnen tekning och kvitterade till 1-1 och så var Brynäs med i matchen igen.

I den andra perioden kunde Mora ta ledningen igen efter bara 45 sekunder via Matt Bailey.

Minuten senare kom Brynäs första powerplay i matchen.

Det var där Ludvig Nilsson kvitterade till 2-2 via en retur. En av spelarna som assisterande till målet var Victor Söderström som därmed gjorde sin första poäng i SHL.

Brynäs ökade sin press högre upp i banan och hade flertalet lägen, men lagen gick till periodvila med 2-2 på tavlan.

5.40 in i tredje tog Brynäs ledningen till 3-2 via Jesper Boqvist.

Dessvärre kvitterade Mora kort därefter till 3-3. Men sen drog Brynäs iväg.

15.36 tog Brynäs ledningen igen där Jesper Boqvist först styrde upp i ribban - och sen krigade Nicklas Danielsson in returen till 4-3.

Mora tog sen timeout och plockade sedan målvakten när det endast var 37 sekunder kvar av matchen. Där kunde Johan Alcén säkra tre poäng när han sköt in 5-3 till Brynäs.

Brynäs–Mora 5-3 (1-1, 1-1, 3-1)

Första perioden: 0-1 (10.26) Mathias Bromé (Sebastian Hartmann, Michael Haga) spel fem mot fyra, 1-1 (16.51) Marcus Ersson (Robert Kousal)

Andra perioden: 1-2 (0.45) Matt Bailey (Spencer Abbott, Marek Daloga), 2-2 (3.35) Ludvig Nilsson (Joachim Rohdin, Victor Söderström) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3-2 (5.40) Jesper Boqvist (Nicklas Danielsson, Joel Kellman) 3-3 (8.15) Adam Masuhr (Marek Daloga, Robin Johansson), 4-3 (15.36) Nicklas Danielsson (Jesper Boqvist, Joel Kellman) 5-3 (19.35) Johan Alcén (Simon Bertilsson, Niclas Andersén) mål i öppen kasse

Skott: 4-7, 9-5, 8-10. Totalt: 21-22.

Publik: 5 039