Nyförvärvet öppnade med dubbel - men förlust i försäsongspremiären
Publicerad: 2018-08-15
Herr
Tillbaka i Brynäs sex år efter guldet 2012. Då visade Joachim Rohdin klass direkt med två mål - i förlusten (2-3) mot Djurgården i Tierp.

Brynäs kom ut och åkte på ett tidigt boxplay.

Där kunde Djurgården göra 1-0 efter 2.50.

Men ett starkt byte av Ryan Gunderson och Joachim Rohdin senare så satt kvitteringen. Först chippade Gunderson fram Ludvig Nilsson med en känslig pass över offensiv blå.

Därifrån tog Rohdin skott, plockade upp sin egen retur, rundade kassen och satt upp Gunderson på blå.

Den amerikanske backen snärtade iväg en handledare som Rohdin styrde in för 1-1 efter 4.15.

Det betydde 1-1 inför den andra perioden.

Där startade Brynäs med en rapp tre mot tvåa. Kristo för Danielsson i slottet ut till Kellman som tryckte av direkt – utan utdelning.

Sen kom 1-2 för Djurgården efter ett klassiskt svagt ”andra perioden-byte”. Två mot etta med tid för DIF som spelade en diagonal för direktskott bakom en chanslös David Rautio efter 1.49 av perioden.

15.14 in i perioden stal vindsnabbe Daniel Mannberg en puck på egen blå, rev loss en två mot etta och satt upp Johan Alcén för direktskott på bortre stolpen. Forwarden träffade mål – men tyvärr hade motståndarlaget en målvakt i vägen.

17.14 var det nära igen. Jacob Blomqvist fick en perfekt pass in i slottet och drog av direkt – i stolpen.

Ställningen inför tredje var alltså 1-2.

Där ökade Djurgården på till 1-3 efter 4.58. Stockholmarnas andra mål i powerplay efter en retur framför Rautio.

12.58 landade en lös puck perfekt i skäret för genomgående pigge Jesper Boqvist. Den snabbe forwarden åkte sig fri och försökte chippa in pucken bakom Adam Reideborn – men brände försöket.

17.15 skapade Brynäs nerv igen.

Eric Norin flippade iväg en trezonspass som studsade fram till en sopren Joachim Rohdin. Nyförvärvet och hemvändaren agerade kliniskt, fintade ner keepern och hängde in 2-3.

Reduceringen räckte dock inte för att bygga upp en kvittering. Sjödin plockade ut Rautio med cirka en minut kvar - men det blev inte fler mål och Brynäs föll i försäsongspremiären med 2-3.

I powerplay ställde Tommy Sjödin inte upp med några specifika PP-enheter. Första- och andrafemman rullade både med backar och forwards.

Matchfakta

Brynäs IF-Djurgården 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)

Första perioden: 0-1 (2.50) Niclas Bergfors (Linus Hulström, Andreas Engqvist) spel fyra mot fem, 1-1 (4.15) Joachim Rohdin (Ryan Gunderson)

Andra perioden: 1-2 (1.49) Henrik Eriksson (Jonathan Davidsson)

Tredje perioden: 1-3 (4.34) Gustav Possler (Sebastian Strandberg, Linus Hultström) spel fem mot fyra, 2-3 (17.15) Joachim Rohdin (Eric Norin)

Skott: 5-10, 12-8, 8-12. Totalt: 25-30

Utvisningar, BIF: 4x2. DIF: 3x2