Ryan Gunderson når en dröm i Seoul
Publicerad: 2018-02-06
Herr
Invigningen är en riktigt stor grej för mig. Det är något jag drömt om, så det kommer att bli coolt".

-Det blir en lång resa. Arlanda till Amsterdam och sedan till Seoul och därifrån med buss i tre timmar till OS-byn. Jag tror att jag är där vid tretiden lokal tid i morgon eftermiddag. Jag har hört att det är ett fint ställe och det ska bli jättekul att få vara med där, berättar Ryan Gunderson på tisdagsförmiddagen.

Han har precis kört ett pass i gymmet och ser ut att vara i mycket fin form. I olympisk form.

-Handen är inget problem längre. Jag körde med en vanlig handske igår och det fungerade bra. Vi spelar vår första match på onsdag den fjortonde. Vi har fem träningar före det och så OS-invigningen förstås. Det är en chans som man får i livet att uppleva OS så jag ska verkligen njuta av det.

{!B}

Brynäs tränade på som vanligt under tisdagen och man inledde i gymmet på förmiddagen. Där var förstås även Ryan med.

Invigningen är något som Ryan verkligen inte vill missa.

-Vi visste inte från början om vi skulle vara med på den. Men det är en höjdare att vi ska vara det. Invigningen är en riktigt stor grej för mig. Det är något jag drömt om, så det blir coolt.

Coolt blir det på flera sätt. För väderprognoserna talar om minus 20 grader.

-Det är Ralph Lauren som står för truppens kläder till öppningscermonin och det är ordnat så att vi har jackor som vi kan styra värmen i via våra mobiltelefoner. Det är någon sorts värmeledningar i dem som man kan ladda upp och styra via mobilen. Det blir häftigt.

{!A}

Brynäs fortsätter att spela i SHL under OS. Fyra matcher står på schemat och direkt efter att olympiaden är avklarad är det match den 28:e februari. Redan dagen efter, den första mars, kommer ytterligare en match.

-Vi har ju två matcher på två dagar. Jag hade inte riktigt förstått det, men så kom jag på att februari bara har 28 dagar. Men vi är hemma igen den 26:e och jag tror att det blir en smidigare resa hem så det kommer att gå bra. Förhoppningsvis kommer jag hem med en medalj.

Och visst vore det trevligt för den sympatiske amerikanen att få med sig en medalj hem. En final mellan USA och Sverige kan vi väl önska oss. Simon Bertilsson är en sympatisk kille han med så varför inte två olympiska medaljörer i Brynäs färger på isen den sista dagen i februari när Djurgården bjuder in till match.

Sportreporter Peter Mansson