Åtta Brynäsare på landslagsuppdrag - två med i Juniorkronornas bruttotrupp
Publicerad: 2020-12-03
Brynäs
Två spelare i bruttotruppen till junior-VM. Sex spelare i Damkronornas landslagstrupp. Det är mycket Brynäs i blågult just nu.

Junior-VM avgörs i en "bubbla" i kanadensiska Edmonton 25 december till 5 januari. Under torsdagen tog förbundskapten Tomas Montén ut en bruttotrupp på 34 spelare inför mästerskapet som i den slutgiltiga truppen ska bantas ner till 25 spelare.

Med i bruttotruppen är två Brynässpelare: forwarden Noel Gunler som sedan han kom till klubben stått för två (1+1) poäng på sex SHL-matcher samt backen Viktor Persson som gjort nio (5+4) poäng på 16 J20-matcher den här säsongen.

Dessutom är förre Brynässpelaren Victor Söderström med i truppen.

I mitten av december samlas Damkronorna för ett läger i Sundsvall och med i förbundskaptens Ulf Lundbergs trupp återfinns sex Brynässpelare. Målvakten Agnes Åker, backarna Emma Forsgren och Maja Nylén Persson samt forwards Josefin Bouveng, Emma Murén och Hanna Thuvik.

Nylén Persson har registrerats för 16 (6+10) poäng på 19 matcher den här säsongen, med det tredje bäst i hela SDHL och bästa svenska back. Forsgren har gjort fyra assist.

Bouveng ligger på delad sjunde plats i SDHL:s poängliga med sina 28 poäng, varav elva mål. Thuvik har gjort sex (3+3) poäng och Murén har gjort tre (1+2) poäng.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist