Kan Brynäs utjämna till 2-2 i matcher mot Skellefteå?
Publicerad: 2018-03-02
Herr
Det är dags för säsongens sista möte i grundserien mot Skellefteå. Matchduellen leder gästerna med 2-1. Men Brynäs har taggat upp på sistone och är laddade för fight.

På lördagskvällen kommer det att bli högt tempo och en sevärd hockeymatch när Skellefteå kommer på besök. Det är nästan garanti på det. Brynäs mot Skellefteå betyder nämligen att två lag som är skridskostarka och gillar hög fart ställs mot varandra.

-Det blir full fart och en rolig match. Så är det mot Skellefteå, intygar Jonathan Granström.

De tre tidigare mötena denna säsong har givit två segrar för norrlänningarna. Tidigt under hösten lyste hemska 2-8 på jumbotronen i Gavlerinken. Ett resultat som betydde att Tommy Sjödin fick ta över huvudtränarsysslan. Två dagar senare var Brynäs uppe i Skellefteå för en returmatch och då blev det vinst med 2-1. Några dagar före jul möttes lagen igen i Skellefteå och hemmalaget vann med 3-1.

{!A}

Jacob Blomqvist jublar efter att ha svarat för Brynäs mål i den senaste bortamatchen mot Skellefteå. Ett mål som betydde 3-1. Elias Fälth sköt från blålinjen i spel fem mot fyra och Blomqvist som stod framför målet fick pucken på byxan och i mål.

-Jag minns det målet. Fälth sköt och jag styrde in den. Det var ett tag sedan men vi har jobbat en del på sistone med att ta positioner framför motståndarmålet. Linus Ölund gjorde det bra mot Djurgården när Simon Bertilsson gjorde mål och Jonathan Granström har också varit framme och skymt målvakten, säger Jacob Blomqvist.

Gästerna har under de fem senaste bortmatcherna tagit åtta av 15 möjliga poäng. Så sent som under torsdagen spelade man borta mot HV71 och föll med 3-1. Den matchen innehöll en del bra insatser från före detta Brynässpelare. Jonathan Pudas assisterade till Skellefteås mål som kom i spel fem mot tre. Marc Zanetti satte 2-1 pucken i nät för hemmalaget och Felix Sandström inledde med en räddningsprocent på nära 97 i sitt första framträdande för HV71.

Brynäs har lyft sitt spel de senaste dagarna. Det ser klart piggare ut nu och spelarna sliter hårdare tillsammans som ett lag. Viktigt med fyra matcher kvar av grundserien är att det fortsätter så. Troligt är att Brynäs hamnar i åttondelsfinalspel och får ta en liten omväg in i kvartsfinalerna. Att ha formen på topp kommer att vara centralt i mitten av denna månad.

Just nu är det Luleå som väntar i åttondelsfinal. Seger där och Växjö står för motståndet i kvartsfinalerna. Men det är tätt i tabellen. Lag sju, åtta och nio har samtliga 75 poäng. Brynäs som ligger tia har 67. Om det blir Luleå, Linköping eller HV71 i åttondelsfinal återstår att se. En intressant fråga att återkomma till. Vilket av de tre lagen vore bäst för Brynäs? Det finns säkert många åsikter kring det.

Imorgon spelar Luleå mot Malmö medan HV71 reser till Göteborg och Linköping spelar i Växjö samtidigt som Brynäs tar sig an Skellefteå.

Imorgon förmiddag kommer det bekräftade laget från Tommy Sjödin i Sista Snacket. Där finner du också spelarkommentarer inför kvällen.

Matchbiljett finns via denna länk. Observera att nedsläpp är 18.00.

Köp din biljett här >>>

Sportreporter Peter Mansson