Andra raka för Brynäs - både Kellman och Boqvist öppnade målkontot
Publicerad: 2018-09-11
Herr
Här är Brynäs sköna kvitto inför seriepremiären på lördag. Laget åker till Luleå med två raka segrar i ryggen - efter 2-1 mot Timrå i Hudiksvall.

Första perioden i Glysishallen blev händelsefattig.

Brynäs fick ett tidigt, inledande, powerplay med ett par fina chanser. Bland annat hade Nicklas Danielsson ett skott som styrdes i stolpen.

Sen hände inte särskilt mycket mer - och perioden slutade mållös.

I den andra tog matchen fart.

Brynäs gjorde 1-0 efter 4.10. Joel Kellman öppnade sitt målkonto för sin nya klubb.

Kedjan med Kellman, Danielsson och Boqvist hade haft ett par bra, långa, byten i anfallszon. Nu gav det utdelning - när Kellman drog Timråkeepern och la in en backhand på bortre stolpen.

Efter 8.51 kunde Timrå kvittera efter en felpass i egen zon. Tomi Karhunen kunde inte göra mycket åt Vilmos Gallos avslut ovanför benskyddet.

Men Brynäs förstakedja var som sagt i gång. Och hade mer att producera.

17.32 in i andra chippade Nicklas Danielsson upp tid och yta för Ryan Gunderson att hamra iväg ett skott. Den spelskicklige backen sköt - och Jesper Boqvist tickade till en lätt styrning.

Perfekt för att ställa keepern och hitta nät intill ena stolpen. Precis som för Kellman var det försäsongens första för Boqvist som också kommer till SHL-premiären med ett mål i ryggen.

Det betydde 2-1, Brynäs, inför tredje.

Där blev det återigen ganska händelsefattigt.

Och Brynäs kunde städa av matchen och säkra 2-1-segern.

Det betyder att vi åker till premiären i och mot Luleå med två segrar i ryggen. Först 5-1 mot Mora och sedan 2-1 mot Timrå.

Premiären spelas alltså på lördag i Coop Norrbotten Arena. Nedsläpp 18.00.

Följ sista dagarna mot nedsläpp här på hemsidan och i våra sociala kanaler. I morgon, onsdag, har vi SHL:s #instatakeover - haka gärna på där!

MATCHFAKTA

Brynäs IF-Timrå 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (4.10) Joel Kellman (Jesper Boqvist, Nicklas Danielsson), 1-1 (8.51) Vilmos Gallo, 2-1 (17.32) Jesper Boqvist (Nicklas Danielsson, Ryan Gunderson)

Tredje perioden: -

Skott: 10-11, 10-8, 4-11

Kommunikationschef Kevin Johansson