Tung förlust mot Frölunda avslutade grundserien
Publicerad: 2018-03-10
Många spelare på frånvarolistan då orkade inte Brynäs stå emot.

Det blev en jobbig match för Brynäs i Göteborg. Innan matchstart blev Simon Bertilsson tvungen att slänga in handduken och då var det bara för Brynäs att spela med sex backar. Redan tidigare var Lucas Carlsson och Jörgen Sundqvist avstängda och det blev tunt på backsidan. Även framåt är laget åderlåtet. Daniel Mannberg är borta på grund av skada och nu var även Aaron Palushaj på frånvarolistan.

Det höll ändå en bit in i matchen innan uppgiften blev för svår. Den första perioden slutade 1-1 och trots att Frölunda ägde något mer av spelet stod Brynäs upp bra. Detta främst i försvarszonen där man blockerade hela 12 skott.

Christopher Liljewall kvitterade med under minuten kvar. Han startade själv anfallet i egen zon och passade Samuel Asklöf. Sedan följde han med upp i anfallet och kunde på ett fint pass från Asklöf lägga upp pucken i nättaket.

-Vi jobbade rätt bra i egen zon. Det hårda jobbet fanns där, sade Christopher till Cmore i periodpausen.

Mittenperioden blev händelserik. Frölunda fick ett mål bortdömt men kunde ända något efter det ta ledningen. Sedan sköt Adam Boqvist på en hemmaspelare och pucken styrdes in i målet bakom en förvånad David Rautio. Spelmässigt tog Frölunda över ganska rejält och det var långa stunder tryck i Brynäs zon.

• Det var fullständig kaos. Rena hönsgården. Vi sliter hårt men man åker mest runt och blir trött. Vi måste sätta mer press i mittzon, kommenterade en kritisk Elias Fälth Brynäs spel efter den andra perioden.

{!A}

Ett bra Frölunda kunde besegra ett vingklippt Brynäs denna gång. Nu väntar Luleå i åttondelsfinalerna nästa vecka.

Den tredje perioden blev inledningsvis bättre. Juuso Ikonen kunde reducera i powerplay till 3-2 och där kändes det som att Brynäs kanske hade något på gång. Men omgående kom 4-2 efter ett mål som möjligen föranleddes av en icing.

När sedan Frölunda gjorde 5-2 var det tungt för Tommy Sjödins lag. Man hade slitit hårt på materialet och det var trötta spelare på isen. Men vid en ny chans i spel fem mot fyra kunde Jacob Blomqvist sätta 5-3 pucken i nät. Hans tredje raka mål på tre matcher. Samtliga i powerplay. Där verkade det som att Brynäs kanske skulle kunna få lite häng trots allt.

Det hoppet slocknade en stund senare då hemmalaget ökade på till 6-3. I slutet av matchen rann det iväg till 8-3.

En tung förlust förstås men nu väntar åttondelsfinal på måndag. Tommy Sjödin var nöjd med de två pp-målen men inte med mycket annat. Han såg dock positivt på att det bara är ett par dagar till nästa match. Hela laget vill förstås revanschera sig så fort som möjligt.

En stund efter slutsignalen kunde man konstatera att det blev Bulan Berglunds Luleå som svarar för motståndet nästa vecka.

Frölunda HC-Brynäs IF 8-3 (1-1,2-0,5-2)

Skottstatistik 42-21 (9-7,16-6,17-8)

Utvisningar FHC 6x2 min BIF 4x2 min

Publik 11672

Brynäs mål: 1-1 Christopher Liljewall assist Samuel Asklöf (19.10) 3-2 Juuso Ikonen assist Elias Fälth/Jesper Boqvist spel fem mot fyra (42.39) 5-3 Jacob Blomqvist assist Linus Ölund/Juuso Ikonen spel fem mot fyra (48.35)