Supportermarsch på hemmapremiären – här är allt du behöver veta
Publicerad: 2022-09-19
Brynäs
Våra spelare, våra partners och våra supportar med supporterklubbarna i spetsen har laddat stenhårt inför premiären och nu kraftsamlar vi för att skapa en oförglömlig upplevelse tillsammans!

I videospelaren ovan kan du återuppleva känslan från när vi senast gick vår premiärmarsch!

Upplev närheten, gemenskapen och kärleken tillsammans med tusentals andra!

Hockeysäsongen är äntligen här igen och nu på lördag, 24 september, spelar vi hemmapremiär i SHL när Luleå gästar Monitor ERP Arena. För första gången får du chansen att se de nya Brynässpelarna på hemmais i tävlingssammanhang, uppleva glädjen med andra när vi tillsammans kämpar - spelare och publik - för att segra!

– Hemmapremiär, det är något extra. I Gävle kraftsamlar vi rejält. Vi vill fylla hela Monitor ERP Arena och se till att skapa en riktigt bra stämning i arenan för att sjunga fram laget till tre poäng. Att ladda tillsammans med alla andra brynäsare ihop på torget är precis den perfekta starten, säger Mathias Norrå från Brynäs Support Gävle.

Precis som Mathias Norrå säger kommer vi att samlas på Stortorget inför matchen. Där sker flera aktiviteter innan vi tillsammans gör en stor organiserad marsch till arenan. Med tröjor och hallsdukar gör vi en mänsklig målning av Brynäsfärger genom hela Gävle och ihop med andra är vi säkra på att stämningen i arenan kommer bli enastående - från ståplats till sittplats, till loge och restaurang. Och ner till spelarna på isen.

– Brynäs Stockholm är riktigt laddade! Vi kommer med en buss hockeysugna medlemmar direkt till Gävle, till torget och marschen. Det är riktigt efterlängtat att äntligen få träffa våra Brynäsvänner och åka samlat upp. Hemmapremiär är alltid något särskilt", säger Anders Eliasson från Supporterklubben Brynäs Stockholm.

Även våra supportrar på västkusten "kommer hem" till Gävle för att ta del av - och bidra till - stämningen under marschen och i arenan.

– Vi kommer ha flera medlemmar från oss uppe i Gävle för premiären. Marchen blir något extra och för alla från Väst som inte har möjlighet att ta sig hela vägen till Gävle så följer vi från västkusten. Nästa organiserade resa sker när vi ska sätta Ove i taket, det ser vi redan fram emot, säger Martin Åsefeldt från Brynäs Supporterklubb Väst.

Tillsammans med er, alla brynäsare, ser vi fram emot att gå in i en säsong med goda möjligheter att skapa en magisk stämning i arenan, match efter match.

Om du ännu inte säkrat ditt seriekort för säsongen 2022/23 kan du göra det genom att klicka här!

Om du endast önskar vara med och uppleva premiärkänslan hittar du enskilda biljetter om du klickar här!

Här är hållpunkter för torget, marschen och SHL-premiären:

12:00 – Aktiviteter på torget startar

Ladda inför premiären med andra brynäsare och våra partners!

  • Med En bra start och fritidsgården Treffen kan du träffa Brynästigern, testa på vår skottramp, bordshockeyspel.

  • Bilbolaget är scenvärdar och du kan på torget så klart även köpa de senaste Brynäsprodukterna från Intersport - inklusive den uppdaterade versionen av Den rena dräkten!

12.15 – Scenprogrammet startar med vår studiovärd Henrik Harrysson som konferencier. Han gästas av vår klubbdirektör Håkan Svedman, huvudtränare Mikko Manner, sportchef Johan Alcén och Brynäsikonen Ove Molin.

13.45 Supportermarschen - som genomförs till förmån för Bissen Brainwalk - avgår mot Monitor ERP Arena. Bland annat får vi sällskap av Brynäslegendaren Stig Salming. Marschen görs i samverkan med Gävle City.

Brynäs IF