Vad händer i Gavlerinken i sommar?
Publicerad: 2018-04-17
Gavlerinken
Isen har smält, ljudet har tystnat och arenan är tom på publik. Men nu har arbetet inför kommande säsong startat och vi börjar med att berätta vad som händer i arenan mellan hockeysäsongerna.

Arbetet inför kommande hockeysäsong är i full fart inne i Gavlerinken. Det är mycket som ska förberedas och några delar av arenan ska byggas om.

-Vi bygger just nu en ny kamerahylla för vårt samarbete med CMORE som sänder alla våra SHL-matcher. Nu flyttar vi ner kamerapositionen några meter och det gör att kameran får en bättre vinkel, berättar Peter Jensen som är driftschef för Gavlerinken Arena.

Den nya kamerahyllan kommer vara klar till augusti och ligger nu placerad strax under logerna och över sittplatserna på sektionerna E1 och D1.

Ett annat bygge som pågår i Gavlerinken är att det byggs nya kontorslokaler för personalen som arbetar med restaurang och konferens. Kontoren byggs ovanpå en tidigare utbyggnad som finns på arenans långsida intill Brynässhopen mot GTK-hallen.

Förutom dessa större ombyggnationer så sker löpande underhåll i arenan som behövs en efter hockeysäsong med många besökare och de olika event som också arrangeras i arenan.

Ett större projekt som just startats är att byta ut hela kylsystemet som är grunden för att skapa isen i Gavlerinken. Arbetet beräknas vara klart under sommarperioden 2019.

Kommunikationschef Elin Lith