• Huvudsponsorer

Emma Murén återvänder till Brynäs IF — skriver på för två år

29 april 2019 12:35
Dam

De två senaste säsongerna har hon spelat i Linköping.

Nu återvänder Emma Murén till Brynäs IF.

— Jag vill vara med på Brynäsresan, säger 21-åringen.


Säsongen 2016/17 spelade Emma Murén i Brynäs och gjorde elva (7+4) poäng på 26 matcher i SDHL.

De två senaste säsongerna har hon spelat för Linköping, där hon förra säsongen gjorde 15 (12+3) poäng på 36 grundseriematcher.

Men nu återvänder hon till Brynäs IF.

Forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt.

— Hon är ung och lovande. En skridskostark, hårt jobbande tjej som är ambitiös både på och utanför isen, säger damansvarig Erika Grahm och fortsätter:

— Det känns bra att få tillbaka henne till Gävle. Vi håller på att förändra Brynäs IF och det märker spelare där ute. Det är jättekul att Emma väljer att återvända till oss.

Emma Muréns tolv mål den gångna säsongen hade placerat henne på andra plats i Brynäs interna skytteliga, bara ett mål efter Jennifer Wakefield. Men det är inte bara på grund av den sportsliga biten som hon kommer tillbaka till Gävle. Det är även på grund av den förändring Brynäs som organisation håller på att göra kring SDHL-laget.

— Jag har hört att det varit många förändringar sen jag var här senast. Jag vill vara med på Brynäsresan och vara en del av den, säger Murén, som har meriter från U18-landslaget.

— Jag är jätteglad över att jag har tagit den här chansen. Jag trivdes väldigt bra förra gången jag var här och jag saknat Gävle. Det känns riktigt kul att vara tillbaka i Brynäs och Gävle igen. Jag är supertaggad.

Lagbygget fortgår, och Murén är den tionde spelaren att skriva på inför nästa säsong.

— Vi vill satsa på unga svenska tjejer som vill framåt och att den typen av spelare ska utgöra kärnan i vår spelartrupp. Emma passar perfekt in i den bilden. Hon är bara 21 år men har redan massor av erfarenhet och har spelat i ett topplag i Linköping de senaste åren, säger Andreas Dackell, sportdirektör.