• Huvudsponsorer

Frölunda borta på tisdagskvällen

23 oktober 2017 12:40
Herr

"Vi har bra känslor från Scandinavium"


-Vi saknade bara målen i den senaste matchen. I övrigt gör vi en bra match och tar med oss positiva tankar ner till Göteborg. Vi har bra känslor från Scandinavium, säger Tommy Sjödin strax före klockan nio på måndagsmorgonen.

Det är ganska precis ett dygn innan Brynäs sätter sig på bussen till Arlanda för att ta flyget till Göteborg. Där är det på tisdagskvällen dags att inleda en matchvecka som förutom mötet med Frölunda också innebär ett dubbelmöte torsdag/lördag mot Färjestad.

Spelarna är på plats och innan ispasset vid elvatiden är det dags för det obligatoriska fyspasset. Det är business as usual. Stämningen i truppen är god även om alla förstås är medvetna om det risiga tabelläget.

Det finns många goda uttryck att låta sig inspireras av i Brynäs omklädningsrum. Attitude Is Everything som det står över ett av klubbställen är ett. Stolthet Glädje Vinnarkultur som det står över den stora vita tavlan är andra ord att ta till sig.

Spelet har hackat en del på sistone men det fanns ljusglimtar i matchen mot Mora. Man har börjat fokuserat mer på den defensiva delen och även om det finns mer att jobba med börjar det rulla på allt bättre. Framåt skapades det mot Mora många chanser men närmare än några ramträffar kom man aldrig.

Tommy Sjödin och Janne Larsson leder laget med fast hand. Spelarkollektivet känner sig trygga i tränarnas händer. "Jag har varit med länge och känner ingen oro. Vi är klart bättre än tabelläget" säger Jörgen Sundqvist.

Nu är det Frölunda som väntar. Ett Frölunda som inte heller har levt upp till fansens förväntningar så här långt. Det tippade topplaget finns för närvarande på en sjunde plats i tabellen.

Senast vann man hemma i Scandinavium efter förlängning mot fjolårets kvartsfinalmotståndare Skellefteå. Unge Rasmus Dahlin drog in ett dragskott från offensiv blå tretton sekunder in i mittperioden. Ett mål som betydde hemmaledning med 1-0. Det kom även ett andra mål för Frölunda innan gästerna från Skellefteå både reducerade och kvitterade och tog matchen till en förlängning. Där vann hemmalaget efter en videogranskning.

När Tommy Sjödin talar om att det finns bra känslor från Scandinavium så menar han förstås i första hand semifinal nummer sju från fjolåret. Brynäs vann med 3-1 och skickade Frölunda på semester medan man själva gick till finalspel mot HV71.

Juuso Ikonen grattas efter sitt 1-0 mål i den sjunde semifinalen mot Frölunda. Juuso var rikigt pigg i båda hemmamatcherna förra veckan. Tillsammans med Linus Ölund och Daniel Paille utgör han Brynäs för tillfället bästa lina.

Det är inte bara semifinal sju (och semifinal ett som man också vann borta), som Sjödin kan påminna spelarna om. Under de senaste säsongerna i grundserien har Scandinavium var en rätt bra bortaarena för Brynäs. Både under fjolårssäsongen och året före vann man där med 4-2. Dessutom brukar brynäsklacken i Göteborg verkligen ställa upp och stödja sina favoriter. Något som givetvis är viktigt.

Några trollstavar att vifta med i luften har inte tränarduon Sjödin/Larsson. Det är hårt jobb som gäller kryddat med bra grundspel och enkelhet. Och givetvis är tålamod ett nyckelord när det kommer till att nå framgång under en lång säsong.

-Det är alltid tufft när förlusterna kommer. Men man måste tro på det man gör och ha tålamod. Tålamodet är väldigt viktigt. Tro mig jag vet, sade Rögles tränare Anders Eldebrink när jag pratade med honom dagen efter Rögles seger i Gavlerinken.

Johan Alcén och Jacob Blomqvist är två goda representanter för spelare som aldrig viker ner sig och som strider till sista andetaget. Tålamod är ett av deras nyckelord. Att ge upp finns inte i deras tankevärld.

Det bekräftade laget kommer tillsammans med några röster i Sista Snacket undet tisdagen.