Publicerad: 2018-03-18
Jun
VI har aldrig krigat så här hårt någon gång denna säsong".

Mycket mer spännande än när det skulle avgöras vilket av lagen Brynäs och Färjestad som skulle få fortsätta att spela slutspelshockey efter söndagen kunde det inte gärna bli.

Lagen hade varsin seger bakom sig och det var dags för en avgörande tredje match. Den kom att gå ända till övertid innan lagen kunde skiljas åt.

Brynäs låg före i målprotokollet fram till mitten av den andra perioden. Då vid ställningen 3-2 kvitterade gästerna. I den tredje perioden var det ett ställningskrig.

{!C}

Victor Söderström gör 3-1 i powerplay. Framför Färjestads mål skymmer Axel Westlund på ett bra sätt.

Med sju minuter kvar tog Färjestad ledningen med 4-3. Det var första gången i matchen de hade en ledning. Mindre än fyra minuter kvar kom Brynäs kvittering. Alexander Ljungkrantz van målskytt i U16-laget svarade för det målet.

{!B}

Tränare Mikael Holmqvist hade plockat upp tre spelare från Brynäs U16-lag till matchen. Det visade sig vara ett smart drag. Två av dem, Alexander Ljungkrantz och Tim Alverhag på bilden, gjorde mål. Den tredje, Adam Dahlström, hamnade inte i målprotokollet men gjorde en gedigen insats.

{!D}

Den var en jämn och tight match med en del tuffa tag. Båda lagen ville verkligen vinna och ta sig vidare. Här får Brynäs målvakt Albin Mörck fin hjälp i det defensiva arbetet när gästerna trycker på ordentligt.

Vid slutsignalen var ställningen 4-4 och övertidsspel tog vid. Det inleddes med en Brynäsutvisning. Men det läget i fyra mot tre kunde inte Färjestad utnyttja och efter fem minuters spel dundrade backen Victor Söderström in segerpucken.

{!A}

Victor Söderström fixade två mål och en assist.

-Vi vann en tekning i deras zon och hade ställt upp det så att jag skulle skjuta vid vunnen tek. Jag fick pucken och sköt mot målet och den gick direkt i, berättade segerskytten efter matchen.

-Det var ingen som höll igen på någonting idag. Jag är otroligt imponerad av killarna som kunde ta sig samman efter den lite bleka gårdagsmatchen. Vi kom ut som ett helt nytt lag. Vi har aldrig krigat så här hårt någon gång denna säsong. Nu var det alla som bidrog med ett jäkla hårt jobb, säger en glad och lättad Mikael Holmqvist.

{!E}

Mikael Holmqvist och assisterande tränare Alexander Lindgren hade lika hög puls som spelarna på isen. Det blev ett riktigt drama innan det hela var över.

-Det snurrade så mycket i huvudet när segermålet kom. Man börjar fundera på straffskyttar och sånt så jag trodde inte att det var sant, berättar Holmqvist.

Men sant var det och nu väntar kvartsfinalspel med start på torsdag. Det är inte klart vilket motståndarlaget blir men något av lagen Djurgården, Frölunda, Linköping och Modo är vad som gäller.

SM-slutspel J18 Åttondelsfinal 3:3

Brynäs IF-Färjestad BK 5-4 (2-1,1-2,1-1,1-0)

Skottstatistik 24-37 (5-10,8-14,8-8,3-5)

Utvisningar BIF 4x2 min FBK 5x2 min

Publik 101

Brynäs mål: 1-0 Sebastian Sundlöv assist Emil Lindgren/Victor Söderström spel fem mot fyra (07.35) 2-1 Tim Alverhag assist Sebastian Miedema (18.57) 3-1 Victor Söderström assist Emil Lindgren/Sebastian Sundlöv spel fem mot fyra (28.01) 4-4 Alexander Ljungkrantz assist William Alftberg (56.38) 5-4 Victor Söderström assist William Alftberg/Oskar Kvist (65.09)