Hattrick av Wakefield - men förlust mot AIK
Publicerad: 2019-01-13
Hemmalaget snyggade till resultatet i tredje när Wakefield gjorde ett tvättäkta hattrick - men det räckte inte hela vägen och Brynäs föll med 4-5 mot AIK.

Den första perioden blev något av en uppförsbacke för hemmalaget.

En kalldusch där AIK gjorde två mål på en minut och när Brynäs reducerat till 1-2 via Cassandra Vilgrain så gick det en minut där också innan AIK hade utökat sin ledning till 3-1.

I slutminuten fick Brynäs ett powerplay och inledde den andra perioden i numerärt överläge. Dessvärre ingen utdelning där.

Den andra perioden blev inte roligare för Gävlelaget när AIK i ett fem-mot-tre-läge utökade sin ledning till 4-1 - och till pausvila stod det 5-1 till gästerna.

Men tidigt i tredje så började Brynäs hämta upp sig.

Bara 41 sekunder spelat av perioden så reducerade Brynäs till 2-5 via Jennifer Wakefield.

6.33 reducerade vi till 3-5 och 11.16 till 4-5. Båda målen även där av Wakefield - och Kanadensiskan hade levererat ett tvättäkta hattrick.

Brynäs var i hälarna på AIK.

Minuten kvar av matchen plockade Brynäs målvakten och läge för att kvittera var nära.

Men matchen slutade 4-5.

Brynäs–AIK 4-5 (1-3, 0-2, 3-0)

Första perioden: 0-1 (12.53) Aneta Ledlova (Frida Ekdahl), 0-2 (13.58) Lisa Johansson (Erica Udén Johansson), 1-2 (17.23) Cassandra Vilgrain (Ivana Bilic, Kayla Gardner), 1-3 (18.25) Erica Udén Johansson (Emmy Alasalmi, Lisa Johansson).

Andra perioden: 1-4 (15.11) Iveta Koka (Line Bialik Öien, Lisa Johansson) spel fem mot tre, 1-5 (16.42) Erica Udén Johansson (Johanna Lagus, Lisa Johansson).

Tredje perioden: 2-5 (0.40) Jennifer Wakefield, 3-5 (6.33) Jennifer Wakefield (Hilda Törner, Ivana Bilic), 4-5 (11.16) Jennifer Wakefield, spel fem mot fyra.

Skott: 9-5, 5-6, 7-4. Totalt: 21.15.