Sur förlust för Brynäs borta mot Leksand
Publicerad: 2018-03-07
Näst sista seriematchen i SDHL slutade med 4-1 förlust. Men siffrorna speglade inte matchen.

Matchen inleddes med en jämn första period. Brynäs spelade bra och visade på ett fint passningsspel. Uppspelen fungerade bra och Leksand hade fullt upp.

Anna Borgqvist spelade härligt fysiskt och Angelica Östlund hade bra fart genom mittzon vid flera tillfällen. Två gånger tidigt i perioden fick Brynäs chansen i powerplay men närmare mål än ett par hyggliga lägen kom man inte.

I mitten av perioden drabbades Brynäs av två utvisningar efter varandra och trots att boxplayspelet fungerade bra lyckades Leksand ta ledningen via ett välplacerat skott.

Skottstatistiken stannade på 11-11 och trots underläge med ett mål såg det ganska bra ut inför fortsättningen.

I mittenperioden förändrades inte spelet så mycket inledningsvis. Lagen bytte chanser och Brynäs jagade en kvittering. I den jakten tappade man något i det defensiva spelet och hemmalaget kontrade in 2-0.

Men efter det lyfte Brynäs spelet och jobbade hårt framåt. Man lade puckar på djupet och stressade Leksands försvar. Helt rättvist kom en reducering då Anna Borgqvist tog sig fram på vänsterkanten och med en fin passning nådde fram till Danielle Stone som på transatlantiskt vis störtade fram på den bortre stolpen. Efter det målet fortsatte Brynäs att föra matchen och hemmalaget fick ägna sig åt kontringar.

{!B}

Jubel efter Brynäs reduceringsmål. Tyvärr blev det bara ett mål denna kväll och det räcker inte som målproduktion.

Det kändes lovande inför den tredje perioden. Men tyvärr kom det två snabba mål från Leksand ganska omgående och då var backen sedan för brant. Visserligen försökte Brynäs reducera men drivkraften fanns inte riktigt där längre.

Brynäs skapar tillräckligt med lägen för att ta poäng i den här matchen. Men det gäller att få pucken in i målet. Matchresultatet speglade inte händelserna på isen där Leksand egentligen bara vinner den sista perioden spelmässigt.

-Vi spelar bra i den två första perioderna. Men i den tredje sköljer de över oss en del och när det blir 4-1 känns det svårt. Det är mål som måste till för vår del. Under säsongen har vi blivit klart bättre men problemet med målskyttet finns kvar, säger lagkapten Angelica Östlund.