Förlust hemma mot Växjö
Publicerad: 2021-03-31
En dålig andra period fällde Brynäs i dagens match hemma mot Växjö - där det blev förlust med 1-5.

Det var gästerna som kom ut starkast i kvällens match där och hade framförallt ett stort övertag gällande skotten på mål. Efter halva perioden fick gästerna chansen att spela powerplay och väl där fick man också utdelning när Brendan Gaunce styrde in 0-1 med skridskon.

Efter målet lyckades vi hålla Växjö på utsidan men offensivt kunde vi inte åstadkomma så mycket och det var en rättvis bortaledning efter den första perioden.

Den andra perioden påminde mycket om den första perioden förutom att Växjö denna gång fick utdelning på sina målchanser. Tre minuter in i perioden så hade Växjö gått iväg till en 3-0 ledning och när halva matchen var spelad var ställningen 4-0 för gästerna.

Tio minuter in i den tredje perioden så närmade vi oss något när Adam Pettersson reducerade till 1-4 fint framspelad av Marcus Björk. Närmare än så kom vi aldrig och istället kunde Niklas Folin fastställa slutresultatet till 1-5 i tom målbur.

Tung förlust ikväll men det finns ingen tid att gräva ner sig över förlusten då det väntar en ny viktig match imorgon när vi tar emot Färjestad hemma i Monitor ERP Arena.

Brynäs IF - Växjö Lakers 1-5

Första perioden: 0-1 (11.05) Brendan Gaunce (Robert Rosén, Andrew Calof) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0-2 (20.53) Robert Rosén (Tim Erixon, Brendan Gaunce). 0-3 (22.49) Hardy Häman Aktell (Emil Pettersson). 0-4 (39.31) Joel Persson (Andrew Calof, Robert Rosén) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-4 (49.52) Adam Pettersson (Marcus Björk, John Nyberg). 1-5 (57.40) Christian Folin (Brendan Gaunce, Erik Josefsson ENG).

Skott: 19-33