Brynäs dam förlorade mot HV71
Publicerad: 2017-10-29
Dam
Uppförsbacken blev för tuff för damlaget efter tidigt underläge.

Det gick lite för fort att komma i ett tvåmålsunderläge för Brynäs damlag när man gästade HV71. Redan innan matchklockan visade på fem minuter hade hemmalaget två puckar i mål.

När sedan 3-0 målet kom efter bara dryga minuten av den andra perioden och 4-0 lika tidigt i slutperioden blev det förstås inte lättare för Brynäs.

Men laget gav aldrig upp och i belöningen för det kom. Med knappt sju minuter kvar reducerade Helen Puputti och i spel fyra mot fem kunder Erica Udén Johansson göra 4-2. I det läget fanns bara fyra minuter kvar att spela och närmare kom inte Brynäs.

{!A}

Betty Jouanny svarade för assist till båda Brynäs mål mot HV71. Här jagar hon en HV71:spelare i Gavlerinken tidigare under säsongen. Den matchen vann Brynäs med 4-3. Nu fick HV71 revansch.

Positivt var att Brynäs vann skottstatistiken och sköt trettiofyra skott mot mål. Dessutom förstås det faktum att man vann den sista perioden och stred på genom matchen trots att målen dröjde.

Det kan man bära med sig till söndagens match. Bussen går nu från Jönköping till Göteborg. Där väntar ett Göteborg som i det fjortonde försöket lyckades bärga hem säsongens första poäng i en match där man höll oavgjort under sextio minuter mot Leksand.

Brynäs ligger just nu på sjunde plats i tabellen med femton inspelade poäng.

HV71-Brynäs IF 4-2 (2-0,1-0,1-2)

Skottstatistik 28-34 (7-8,12-11,9-15)

Utvisningar HV71 3x2 min BIF 2x2 min

Mål Brynäs 4-1 Helen Puputti assist Betty Jouanny (53.38) 4-2 Erica Udén Johansson assist Betty Jouanny,Lina Bäcklin i spel frya mot fem (56.02)