• Huvudsponsorer

Sista Snacket

4 november 2017 12:05
Herr

Dags att ta två kliv upp i tabellen. Här är laget som ska göra det.


En seger ikväll mot Mora innebär att Brynäs tar två steg uppåt i tabellen. Precis vad som behövs inför det landslagsuppehåll som nu väntar. SHL-spel blir det igen sedan den fjortonde november då HV71 gästar Gavlerinken.

Ytterligare arton poäng finns att kämpa om efter HV71-matchen innan kalendern svänger över till december. Dessa är i turordning Malmö (b), Malmö (h), Linköping (b), Karlskrona (b), Örebro (b) och Rögle (h). Vi ska också peta in en CHL-match i spelschemat. Den spelas mot Adler Mannheim på hemmais den sjunde.

När vi går in i julmånaden får vi en fin blick över vilket slagläge i tabellen som Brynäs har inför fortsättningen. Då kommer tjugofyra av femtiotvå matcher i grundserien att vara avklarade.

Men idag gäller det först och främst att ha fullt fokus på motståndarna från Mora. De ligger tre poäng före Brynäs och har efter segern i Gavlerinken den tjugoförsta oktober spelat fyra matcher. Det blev storförlust med 10-4 borta mot Skellefteå. Sedan sex poäng i ett dubbelmöte mot Örebro och senast förlorade man hemma mot ett bra Malmö med 3-1.

Signaler från Mora talar om att man ställer upp med samma lag som mot Malmö. Det skulle betyda att Christian Engstrand som var så bra mot Brynäs vaktar kassen. I övrigt görs några förändringar jämfört med brynäsmatchen. På backsidan kommer Brandon Gormley och Erlend Lesund in. Tomas Skogs och Matias Lassen ut. Forwardsmässigt spelar Michael Haga istället för Sebastian Hartmann nu tillsammans med Andrew Rowe och Alexander Hilmerson.

Brynäs då. Ja, laget kommer med en uppställning som ser lite annorlunda ut än senast. Och som också är något förändrad sedan förlustmatchen mot Mora.

Kevin Clark är åter och tar plats i den första kedjan tillsammans med Juuso Ikonen och Jesper Jensen. Det betyder att Daniel Paille spelar i den andra formationen. Med sig får han Aaron Palushaj och Linus Ölund.

Två glada transatlanter i omklädningsrummet på lördagsmorgonen. Kevin Clark och Aaron Palushaj. "Jag är bättre nu än innan skadefrånvaron. Formen känns mycket bra" hälsar Kevin. Publiksiffran kommer att landa på någonstans kring 6000. Det gillar Aaron. "Toppen. Det är härligt att få spela inför en stor publik. Man presterar bättre då" säger han.

Den tredje kedjan känner vi igen. Johan Alcén, Jonathan Granström och Jacob Blomqvist. Även den fjärde börjar att kännas som att den satt sig. Daniel Mannberg med Marcus Westfält i mitten och Christopher Liljewall på andra kanten. En lina som fungerat mycket bra.

-Det är en dröm att få spela här. Bara att gå ut och njuta varje match. Vi kommer överens fint i fjärde linan. Det är ett bra snack och grymt roligt. Vi kompletterar varandra bra. Daniel Mannberg har en otrolig fart och går på djupet och Christopher Liljewall är en väldigt klok och rutinerad spelare, säger Marcus Westfält.

-En klok center som hittar de rätta positionerna. Man kan inte tro att han är så ung med det vuxna spel han har. Marcus kan bli en riktigt bra center. Han lyssnar också och tar till sig när vi snackar med honom. Jag vet själv hur viktigt det är att få feedback och lyssna på mer rutinerade spelare när man kommer upp på A-lagsnivå, säger Daniel Mannberg.

Marcus Westfält tillsammans med Christopher Liljewall och Daniel Mannberg under den förra matchen mot Mora. "Den största skillanden mellan spel i J20 och här är tekningarna. Det är mycket starkare och svårare spelare att teka mot. Det har väl gått lite upp och ner för mig på den punkten. Men jag tränar på att teka i stort sett varje dag. Jonathan Granström ger mig goda råd. Det finns mycket att lära av honom. Han kan många knep" säger Westfält.

Det defensiva spelet kommer i första hand att luta sig på backparen Ryan Gunderson och Simon Bertilsson. Lukas Kilström och Elias Fälth. Jörgen Sundqvist och Lucas Carlsson. Plus sjunde back Marcus Ersson.

Elias Fälth har nu fått ett par matcher från start. Ikväll bildar han par med Lukas Kilström.

-Jag har fått två fulla matcher nu. De två första matcherna i år. Det är välbehövliga matcher. Jag tyckte det kändes okej där nere i Linköping och försöker att bygga vidare på det. Man behöver all den istid man kan få. Jag känner att jag får chansen att spela in mig och det är vad jag längtat efter. Ett svårspelat lag ikväll. Vi sumpade matchen mot dem senast. Trots att vi var spelförande och hade många målchanser. Men liksom mot Linköping kramade vi klubborna alldeles för hårt. Vi behöver få lite mer skitmål vi också. Vi får börja där. Det går inte att bara göra snygga mål. Alla mål räknas lika mycket, säger Fälth.

Målvakterna är Linus Fernström och Samuel Ersson. Trettonde forward är Alexander Bjurström.

-För min del har det varit bra med några matcher på kort tid istället för träning. Jag känner att det fungerar bättre och bättre. Man ska komma ihåg att jag inte spelat match på riktigt länge. Ikväll får jag nya byxor i rätt färg. Ska testa dem nu på förmiddagen, säger Linus Fernström.

Slutligen ett par ord från två spelare som just nu inte är redo för spel. Felix Sandström och Samuel Asklöf.

-Jag känner mig mycket bättre och är tillbaka väldigt snart, säger Felix. Asklöf har fortfarande problem med sin handskada. Han har en stödskena för handen men den ska bort nästa onsdag. "Därefter räknar jag med att kunna vara med och träna för fullt med laget igen, hälsar Samuel.

Passa på att skaffa dig en biljett till kvällen. Det kommer mycket folk på läktarna och vad kan väl vara bättre än en lördagskväll med SHL-hockey i Gavlerinken. Matchstart 18.00.

Klicka här för att köpa biljetter till matchen >>>