• Huvudsponsorer

Första testet för Melins gäng

17 augusti 2017 08:15
Herr

Mästarmöte i Sandviken


Ikväll inleds hockeysäsongen för Roger Melin på ett lite mer påtagligt sätt när Brynäs tar sig an Djurgården på neutral plan i Sandviken. Och visst känns det som en ganska trevlig inledning att de två lag som genom åren samlat flest SM-guld i prisskåpen drabbar samman.

Det här är också den enda chansen för Melin att få se laget agera i matchspel innan det blir blodigt allvar. Om exakt en vecka drar nämligen Champions Hockey Leauge igång och Brynäs möter IFK Helsingfors och Comarch Cracovia i Gavlerinken fredag och söndag.

Förutsättningarna för kvällens lag är lite olika. För Djurgården är det här den tredje träningsmatchen. Man har redan hunnit möta Almtuna och Mora. Brynäs ställer laget på is för första gången och detta faktum kan kanske ge stockholmslaget en fördel.

Djurgården inledde den elfte augusti mot Almtuna. En match man till stora delar förde men bara vann med 4-3. Almtuna hade ledningen både med 1-0 och 2-1 innan Djurgårdens Marcus Ljungh avgjorde drygt fem minuter kvar. Övriga målskyttar för Djurgården var Linus Johansson, Mikael Ahlén och Alexander Falk.

För bara två dagar sedan matchade man mot Mora och föll med 2-0. Joacim Eriksson debuterade i målet då och gjorde en fullt godkänd insats. Djurgården vann skotten med 36-21, men närmare nätet än ett par ramträffar kom man inte. Anfallsformationen med Lukas Vejdemo, Calle Ridderwall och Niclas Bergfors var lagets vassaste enhet.

Det är dags för kapten Blomqvist att leda laget på isen igen.

Hur Roger Melin kommer att fördela manskapet i femmorna får vi vänta och se. Men undertecknad kan våga sig på några gissningar utifrån hur det sett ut på träningarna.

Johan Alcén, Jacob Blomqvist med Christopher Liljewall som center kan vara en möjlig trio. En ung lina med Samuel Asklöf, Jesper Boqvist på kanterna med Linus Ölund i mitten är tänkbar. Nyförvärvet Aaron Palushaj kan få Jesper Jensen och Kevin Clark med sig. Louie Caporusso, Jonathan Granström, Daniel Paille och Juuso Ikonen finns då kvar. Men svaret kommer under kvällen.

På backsidan tycks tanken inledningsvis vara att Lukas Kilström kamperar ihop med Henrik Larsson och Simon Bertilsson med Ryan Gunderson. Lucas Carlsson, Marc Zanetti, Marcus Ersson och Jörgen Sundqvist finns förstås också att tillgå för Melin och det blir spännande att se hur backparen plockas samman. Mycket möjligt är att Melin testar lite olika lösningar.

För er som inte kan vara på plats i Sandviken rekommenderas CMORE och förstås hemsidans kommande rapporter.