• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Söndag Sön 9 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Onsdag Ons 19 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Fredag Fre 21 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Söndag Sön 23 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Tisdag Tis 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Söndag Sön 7 Oktober Okt
Onsdag Ons 10 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Onsdag Ons 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt

Dam: "Det krävs ett hårt jobb för varenda poäng"

25 september 2015 13:16

Brynäs damlag började serien på det bästa sättet, 2 vinster och noll insläppta mål i de två första omgångarna i Riksserien 2015/2016. Förra helgen åkte man dock på två förluster mot Stockholmslagen Djurgården och AIK. Nu är de laddade för match igen och vill gärna ro hem alla sex poäng på hemmaplan i helgen. Vi har pratat med tränare Madeleine Östling om helgens matcher.


Madde, hur har träningsveckan sett ut för er del? – Den har varit bra. Vi har tränat på de saker vi anser att vi behöver bli bättre på efter helgens matcher. Vi också haft teori och videogenomgång för att belysa dessa saker ännu tydligare.

Har ni tränat på något speciellt?
– Vi har pratat mycket om spelet i egen zon och att vi måste göra klart det jobbet innan vi går över till nästa zon och ställer om till anfall. Det må vara små detaljer men ack så viktiga. Det räcker med att man tummar på en sak en gång för att det ska vara ett mål i baken.

Ni har två matcher i helgen. Nykomlingarna HV71 imorgon och regerande Svenska mästarna på söndag. Vad tänker du kring motståndet?
– Kul att få känna på HV71, det var några år sedan de var uppe i Riksserien nu. Tittar man på deras trupp och vilka som kommit in i laget så är det ingen tvekan om att det blir en tuff match. Likaså känner jag kring matchen mot Linköping, och egentligen om alla lag i serien. Det finns inte en match som kommer vara en ”walk in the park”, utan det gäller att vara på tårna från start och varje byte i varje match.

Vad tror du blir nyckeln för att ni ska ta 6 poäng?
– Nyckeln kommer att vara att alla bidrar över hela banan, under hela matcherna. Att vi kommer ut som ett lag och kämpar för varandra och ger energi både i båset men framförallt på isen.

Vad kommer krävas av er?
– Det krävs ett hårt jobb för varenda poäng i den här serien, och så ser det ut för alla lag.