Brynäs plockade poäng mot Växjö
Publicerad: 2017-12-21
En härlig hockeymatch gav straffavgörande och en poäng till Brynäs.

Brynäs och Växjö bjöd på en härlig hockeyunderhållning dagarna före jul. Tyvärr gav Brynäs fina insats bara en poäng men det var mycket nära tre poäng när Linus Ölund med bara sekunder kvar var nära att avgöra.

Men vi tar det från början.

Brynäs hamnade snabbt i underläge då Växjö redan i den första minuten tog ledningen. Ett skott som inte såg så märkvärdigt ut styrde på Ryan Gundersons klubba och ställde David Rautio.

Men efter den olyckliga inledningen spelade Brynäs bra och höll perioden jämn med serieledarna. Efter sju minuter spelade Drew Miller snyggt fram Kevin Clark som dock inte fick in kvitteringen. Men i spel fem mot fyra fem minuter senare samarbetade duon igen och då gick det bättre. I ett snyggt pp-spel direktsköt Kevin 1-1 när Drew hittade hans klubba med en smart passning.

Båda lagen visade att de är spelande lag och det gick snabbt ute på isen. Skotten vann hemmalaget med 13-10 och man hade en del vassa avslut. Rautio spelade dock stabilt i målet och de gånger han släppte returer hjälpte backarna till riktigt bra.

Men när mittperioden startade var det Linus Fernström som tog plats mellan stolparna.

-David fick en känning efter den första perioden. Jag vet inte hur allvarligt det är, säger Tommy Sjödin efter matchen.

{!B}

Linus Fernström fick ta över när David Rautio inte kunde fortsätta efter den första perioden.

Det blev en händelserik andraperiod och Brynäs visade verkligen att laget har taggat upp flera nivåer under hösten. Det är ett härligt go i laget och man spelar en sevärd och energirik ishockey. Dessutom står man upp för varandra över hela isytan och gör det svårt för motståndarna. Den tredje linan med Alcén-Mannberg och Blomqvist bet sig fast som iglar i anfallszon vid flera tillfällen och fick hemmaspelarna att svettas. Men det var spelarna ur den första kedjan som producerade.

I spel fem mot tre satte Jesper Jensen pucken i nät och gav Brynäs ledningen för första gången under matchen. Det var Jespers andra mål för säsongen. Låt oss hoppas att hans måltorka därmed är över. Ytterligare ett mål kom från Brynäs när Drew Miller kliniskt gjorde 3-1 efter ett rejält förarbete från just Jensen. Innan perioden var över reducerade Växjö i pp-spel och med 3-2 Brynäs startade den tredje perioden.

-Den andra perioden var vår och vi ledde rättvist inför tredje. Tyvärr får de in 3-2 målet för jag tycker att vi borde ha haft ledningen med mer än ett mål, säger Sjödin om mittperioden.

I den tredje perioden stod det stod länge och vägde innan Växjö på en kontring kunde kvittera och ta matchen till förlängning. Inget mål under de fem minuter som förlängningsspelet pågick och straffar fick avgöra.

Andrew Calof blev då matchhjälte för hemmalaget. Han var den enda som klarade av att göra mål på straff och därmed upprepade historien sig. Precis som i seriedebuten vann Växjö med 4-3 efter straffar.

-Surt. Vi spelade bra men lyckades inte hålla undan trots en ledning på 3-1. Men efter 3-3 målet tar de över en del och vi vågar inte spela ut lika bra, kommenterade Tommy Sjödin efter slutsignalen.

Växjö Lakers-Brynäs IF 4-3 (1-1,1-2,1-0,0-0,1-0)

Skottstatistik 33-27 (13-10,10-8,7-7,2-2,1-0)

Utvisningar VLH 6x2 min BIF 4x2 min

Brynäs mål: 1-1 Kevin Clark assist Drew Miller/Jesper Jensen spel fem mot fyra (8.16) 1-2 Jesper Jensen assist Ryan Gunderson/Drew Miller spel fem mot tre (21.22) 1-3 Drew Miller assist Jesper Jensen/Ryan Gunderson (32.12)