Publicerad: 2018-03-18
Brynäs kom till spel utan sex ordinarie spelare. Trots att de som spelade slet på bra räckte man inte till denna gång.

Det var ett hårt brandskattat lag Tommy Sjödin ställde på isen i denna första kvartsfinal. Johan Alcén och Ludvig Nilsson var sedan tidigare på frånvarolistan. Nu hamnade även Kevin Clark, Jonathan Granström, Lukas Kilström och Elias Fälth på samma lista.

Men sådant sker i lagsporter och då gäller det att visa lite mer energi och hjärta av de som fortfarande är spelbara. Och det var vad som skedde.

Visst var det hemmalaget som styrde i den första perioden och visst tog det nästan tio minuter innan Brynäs fick fram det första skottet mot Växjös mål. Men kämpatakterna var det inget fel på. I egen zon jobbade man hårt med att stänga framför David Rautio. Det var inte många fria isytor för Växjö att utnyttja mycket beroende på att Brynäs låg nära hemmalagets spelare och lyckades trycka ut dem mot sargerna.

Med nio minuter kvar av period kom ändå Växjös ledningsmål. Eric Martinsson sköt från blålinjen efter vunnen tekning och David Rautio som var skymd kunde inte rädda den pucken. Man kunde under matchen konstatera att frånvaron av tekningsesset Jonathan Granström märktes.

Brynäs skapade ett par fina lägen i numerärt överläge. Båda gångerna var det Linus Ölund som hade möjlighet att kvittera. Men det ville sig inte. Perioden slutade 1-0 och skotten 14-6. Det kändes inte som något hopplöst läge när den andra perioden började.

Det handlade mycket om att orka med ett gediget försvarsarbete i mittenperioden. Växjö pumpade upp passningstempot och gav Brynäs problem. Men man krigade på föredömligt och visade hjärta. Så när Växjö gjorde 2-0 slutade inte Brynäs att spela utan istället reducerade Jacob Blomqvist på en assist från Daniel Mannberg. Det resultatet stod sig in i den tredje perioden.

{!A}

Trots att både Lukas Kilström och Elias Fälth saknades svarade Brynäs för ett mycket bra försvarsarbete. Här är det Henrik Larsson som tar för sig.

I inledningen av den perioden drog Brynäs på sig en utvisning. Men boxen fungerade som så ofta bra. Överhuvudtaget var det mycket som fungerade för Brynäs rent taktiskt. Spelarna hade lyssnat på Sjödin och höll sig fint till den game-plan som laget har. Särskilt när det gäller försvarsarbetet. Framåt var det tunnare, men det fanns också förklaringar till varför det såg ut så. Men spelade mot ett riktigt bra lag och flera av Brynäs tongivande anfallsspelare var frånvarande.

En bit in i den tredje perioden var det väldigt nära att Lucas Carlsson hade kvitterat men pucken tog i målramen. Ett mål där och 2-2 hade kanske kunnat förändra matchbilden. Det mål som sedan kom var istället Växjös. Ett mål som betydde 3-1 och det kändes som ett tungt mål.

Brynäs fick jaga vidare efter i det läget i första hand en reducering. Men tiden gick och Tommy Sjödin tog i slutet av matchen det givna beslutet att ta ut David Rautio och ersätta honom med en forward. Växjö kunde då med 40 sekunder kvar göra 4-1.

En förlust är förstås alltid en förlust. Växjö leder matchserien när det är dags för match två. Det är kalla fakta hur mycket man än kan tycka att Brynäs kämpade riktigt bra och aldrig gav tappt.

{!B}

-Det är en bra krigarinställning men ska vi vinna en sådan här match så måste pp få utdelning och vi har ju en i ribban till 2-2. Men tittar vi över hela matchen så har Växjö bra tryck på oss även om vi håller mot bra, sade Tommy Sjödin till C-more efter matchen.

På tisdag har Brynäs hemmaplan och förhoppningsvis får man tillbaka några spelare. Biljett till den matchen finner du via länken nedan. Passa på att komma till Gavlerinken och hjälp fram Brynäs i den viktiga andra kvartsfinalen.