Tung förlust i Karlstad
Publicerad: 2022-01-11
SHL
1-1 med knappt åtta minuter kvar av matchen, då gjorde Färjestad segermålet från ingenting och plockade hem alla tre poäng.

Det var vi som kom ut starkast i den första perioden och fick även vid två tillfällen möjligheten att ta ledningen i numerärt överläge. Någon utdelning fick vi däremot inte och istället kunde Färjestad med knappa tre minuter kvar av första perioden utnyttja sitt numerära överläge och hemmalaget var i ledning med 1-0 efter första tjugo.

På den andra perioden fick vi sedan en utmärkt start för efter bara minuten in på perioden kom kvitteringsmålet till 1-1 när Gunler med ett stenhårt handledsskott sköt sitt sjunde mål för säsongen.

Efter kvitteringsmålet så fortsatte vi att styra spelet där vi på ett framgångsrikt sätt stängde ytorna för hemmalaget och det var istället vi som hade flest chanser under perioden. Någon mer utdelning fick vi däremot inte och det var helt lika och 1-1 efter två perioder.

Samma matchbild fortsatte sedan i den tredje perioden där vi under inledningen fick chansen i fem mot tre men inte heller denna gång fick vi utdelning i numerärt överläge.

Under den andra halvan av perioden jämnades sedan spelet ut och med knappt åtta minuter kvar att spela återtog Färjestad sin ledning till 2-1.

Med två minuter kvar att spela plockade vi ut Vehviläinen och pressade på för ett kvitteringsmål men kunde inte hitta detta och vi fick lämna isen som förlorare.

Färjestad - Brynäs 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (17.45) Per Åslund (Daniel Viksten, Gustav Rydahl) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-1 (21.30) Noel Gunler (Dmytro Timashov, Tom Hedberg).

Tredje perioden: 2-1 (52.09) Martin Johansson (utan assist).

Skott: 21-30