• Huvudsponsorer

Framtidens stjärnor i Gavlerinken

5 augusti 2017 10:47

Imponerande kunskaper i Sommarhockeyskolan.


Under ett par veckor har ishockeyintresserade ungdomar från när och fjärran valt att lägga en del av sommarlovet i Gavlerinken. Totalt har det rört sig om närmare trehundrafemtio unga födda mellan 2002-06 som fått expertishjälp med att finslipa sina ishockeykunskaper.

På lördagen var det en rad internmatcher i Gavlerinken. Först ut var knattarna födda 06. De klev in på isen på samma sätt som Brynäs A-lag gör. Och de var taggade till tänderna.

Det var imponerande att se hur rätt de tänkte ishockey och hur långt de hade kommit i sin utveckling på isen. Matchen, som spelades över två gånger femton minuter, vanns med uddamålet 6-5 av det vita laget.

Det har varit cirka tjugo ledare plus materialare och andra som jobbat med de killar och tjejer som deltagit i sommarhockeyskolan. Teori, fysträning, kost och sömn är några av de ämnen som stått på schemat. Attityd och respekt har varit två viktiga bitar i teoriundervisningen.

Spelarna födda 03 gör sig redo för lördagens avslutande match mellan vita och svarta. De tycker att deras vecka i Gavlerinken har varit väldigt bra.

Brynäs målvaktstränare Pecka Alcén har kört ett pass om dagen med målvakterna och den här sista veckan fick han också hjälp av damlagets Sara Grahn. Men förutom träning har både bad och ett besök i Furuvik hunnits med. En hemlig gäst har Brynäs också bjudit deltagarna på. Den här veckan var det NHL-stjärnan Anton Rödin.